Lezing over vogelvriendelijk tuinieren

Lezing over vogelvriendelijk tuinieren

Op 19 november organiseert bibliotheek Ruinerwold een lezing over ‘vogelvriendelijk tuinieren’. Deze lezing is in het kader van duurzaamheid, het thema van Nederland Leest.
Cor Dirksen is tuinvogelconsulent bij Vogelbescherming Nederland. Hij geeft adviezen hoe burgers hun tuin en/of balkon zo kunnen inrichten dat deze voor vogels een feest worden om in of op te verblijven.

Nederland Leest is een actie van de gezamenlijke bibliotheken om mensen aan het lezen te krijgen. Idee is dat iedereen hetzelfde boekje leest en daarover in gesprek gaat. Het thema moet iets zijn dat op dat moment in de belangstelling staat. Dit jaar is dat duurzaamheid. Het boekje dat de bibliotheken de hele maand november aanbieden, is Winterbloei, een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers. Het boekje ademt liefde voor de natuur uit en dat is de basis van duurzaam leven. In het kader van dit thema worden er in de bibliotheken diverse activiteiten georganiseerd.

De lezing over vogelvriendelijk tuinieren wordt gehouden op 19 november in Bibliotheek Ruinerwold, Dijkhuizen 66 te Ruinerwold. De lezing begint om 20.00 uur. Aanmelden kan vooraf in de bibliotheek, of stuur een e-mail naar info@bibliotheekruinerwold.nl. Bellen kan naar nummer 088 012 8445 Toegang is gratis.