Dementie en Mantelzorg in het Alzheimercafe Hoogeveen

Dementie en Mantelzorg in het Alzheimercafe Hoogeveen

Op donderdag 7 november wordt er weer een nieuwe editie van het Alzheimer Café gehouden in Hoogeveen waar Janneke Harmsen te gast is in het Oor. Zij geeft een lezing over haar boek: “Dan wappert mijn hart naar je toe” Liefde in tijden van Alzheimer. Haar echtgenoot Dick is halverwege de zestig als de eerste verschijnselen van dementie zich bij hem openbaren. Hij wordt vergeetachtig, kan zich niet meer oriënteren, krijgt afasie en in een vroeg stadium wanen. Janneke, zijn echtgenote, is zodra de diagnose Alzheimer eenmaal is gesteld, vast van plan om zo lang mogelijk samen met Dick thuis te blijven wonen. Een ongebruikelijke wens, zo blijkt. Met steun van familie, vrienden en een bekwame en invoelende begeleider lukt het haar om thuis voor Dick te zorgene n daarbij zichzelf niet voorbij te lopen.

Als dank en waardering voor de naasten van mensen met dementie nodigen wij u uit voor een gezellig buffet, voorafgaand aan deze lezing. Het buffet wordt u aangeboden door het Alzheimercafé en Mantelzorg Vitaal ter gelegenheid van de Mantelzorg dag 2019.

Inloop in buurtcentrum Het Oor aan de Van Goghlaan 7 in Hoogeveen vanaf 17.30 uur, aanvang maaltijd rond 18.00 uur met aansluitend de lezing.
Geef voor 5 november uw naam en het aantal personen door aan h.schottert@treant.nl