Hardlopen in de natuur bij de Zwarte Dennen Cross

Hardlopen in de natuur bij de Zwarte Dennen Cross

STAPHORST – Aanstaande zaterdag 16 november organiseert Bos Bedden Loopgroep AG ’85 de veertiende editie van de Zwarte Dennen Cross, een crossloop in het recreatiegebied De Zwarte Dennen. Dit jaar weer met steun van de hoofdsponsor Tegelhome & HV Wonen uit Rogat. Het hardloopevenement trekt al jaren veel deelnemers uit heel Nederland. De deelnemers roemen de gemoedelijke sfeer en het parcours wat een uitdaging is voor elke hardloper: onverharde bospaden, single tracks, zandwegen en ruiterpaden. Maar ook enkele venijnige klimmetjes, heidepaadjes en afhankelijk van het weer mul zand of modder. Vorig jaar stonden er ruim 400 hardlopers aan de start.

Om 13.30 uur begint de jongste jeugd (t/m 7 jaar) aan de wedstrijd over 900 meter. Om 13.45 uur volgt de jeugd t/m 15 jaar voor een wedstrijd over 1.800 meter. Hierbij wordt gestreden om prijzen in de categorie t/m 9 jaar, 10 t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar. In elke categorie zijn er bekers voor de drie snelste jongens en meisjes. Bovendien ontvangt elke deelnemer een medaille die door enkele Zwarte Dennen Pieten zullen worden uitgereikt! Ook is er fruit en drinken bij de finish.

Om 14.15 uur worden de deelnemers aan de 5 km weggeschoten en om 15.00 is de start van de slotafstand, de 10 km. Bij beide afstanden strijden de deelnemers om prijzen in de categorieën t/m 39 jaar, 40-49 jaar en 50+ bij zowel de heren als de dames. Ook hier ontvangen de deelnemers een medaille en uiteraard fruit en drinken.
Voorinschrijven voor dit hardloopevenement kan nog t/m vrijdag 15 november via www.ag85.nl. Op de dag zelf kan ook nog worden ingeschreven en wel van 12.45 tot 10 minuten voor de start van de desbetreffende afstand maar dat is wel iets duurder. De inschrijvingstent evenals de kleedruimte bevindt zich nabij de parkeerplaats aan de zuidzijde van recreatiegebied De Zwarte Dennen aan de Vijverweg.

Van elke deelnemer zal een bedrag gedoneerd worden aan Staatsbosbeheer Staphorst ten behoeve van het onderhoud van het Belevingspad. Dit wandelpad van ongeveer 1,5 km is speciaal aangelegd voor (ouders met) kinderen. Om de paar honderd meter is er iets te ‘beleven’, zoals een doolhof, een kleurenkamer, een kabelbaan, een herriehut, een zonnewijzerboom en een periscoop waarmee zowel heel laag bij de grond als hoger in de lucht kan worden gekeken. Een extra reden dus om mee te doen met de Zwarte Dennen Cross!

De Zwarte Dennen Cross is de tweede wedstrijd van de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie. Deze competitie bestaat uit vier wedstrijden voor zowel de jeugd als voor volwassenen. De Oldemeijer Cross in Hardenberg was op 19 oktober de eerste wedstrijd. Op 11 januari en 29 februari 2020 volgen nog wedstrijden in Vroomshoop en Ommen. Om in het klassement te worden opgenomen, dienen de deelnemers bij minimaal drie van de vier wedstrijden de finishlijn te zijn gepasseerd. Met nog drie wedstrijden te gaan, kan er dus nog worden ingeschreven voor deze competitie.
Meer informatie over de Zwarte Dennen Cross en de mogelijkheid om in te schrijven is te vinden op www.ag85.nl.