Hartekindweek met Collectes in Zuidwolde!!

Hartekindweek met Collectes in Zuidwolde!!

14 Februari… de dag van de liefde… En liefde is een gevoel dat onlosmakelijk aan je hart is verbonden. Helaas kan niet iedereen altijd rekenen op zijn hart. Dagelijks worden er in Nederland 4 kinderen geboren met een hartafwijking, dat zijn nu maar liefst 25.000 kinderen! Dagelijks krijgen 3 kinderen een openhartoperatie om te kunnen overleven en helaas overlijdt er in Nederland nog elke 2 dagen een kind aan de gevolgen van een hartafwijking. Dat is samen bijna een complete basisschool en dat is meer dan kinderkanker aan levens eist.

Stichting Hartekind zet zich in voor onderzoek naar de gevolgen van hartafwijkingen, de ontwikkeling van behandelingen en het verbeteren van de leefomstandigheden van hartekinderen. Stichting Hartekind financiert wetenschappelijk onderzoek om de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze hartekinderen verbeteren, zodat ze gewoon kind kunnen zijn, met als motto: “Kind zijn, hart nodig!”

Omdat februari de maand van de liefde is met 14 februari als hoogtepunt, heeft Stichting Hartekind de week van 12 t/m 18 februari uitgeroepen tot de Hartekindweek. Een hele week lang in het teken van bekendheid voor hartafwijkingen bij kinderen en Stichting Hartekind!

Die week staat bij een aantal ondernemers in Zuidwolde een collectebus op de toonbank: bij Dio Drogisterij, Flower Fashion, Juwelier Dekker en Kapsalon Het Nolderwoud. Uw donatie sterkt ons in onze missie!
Heeft u vragen over de Hartekindweek? Mail dan naar info@hartekind.nl of bel 085-8772218. Of bel met de lokale vrijwilliger Anita Boensma 0528-373237.

Bron: Weblog de Wolden