Koning Winter lijkt regiovoetbal weer parten te spelen

Koning Winter lijkt regiovoetbal weer parten te spelen

REGIO – Ook dit weekend zitten veel voetballers in de regio weer in onzekerheid. Welke wedstrijden kunnen doorgaan en door welke potjes gaat noodgedwongen een streep? Hier een overzicht met wedstrijden die wij dit weekend, ijs en weder dienende, weer zullen volgen.

Zaterdag

Staphorst komt dit weekend niet in actie. De geplande oefenwedstrijd tegen ACV is van de baan en dus kan de ‘sportploeg van het jaar’ op z’n gemak volgen wat de concurrentie doet.

ZZVV krijgt zaterdag BSVV op bezoek. Afgelopen weekend ging de wedstrijd bij Hollandscheveld niet door en oefenden de geel-zwarten tegen het tweede elftal van HZVV. Het bleef bij 0-0. Een overwinning op de nummer dertien van 3D is broodnodig om niet nog verder weg te zakken op de ranglijst.

Ook voor SC Rouveen geen competitieverplichtingen. Zo kan het elftal zich in alle rust voorbereiden op een cruciale reeks tegenstanders.

Vorige week kwam Vitesse’63 prima uit de startblokken. Hoogstaand was het allemaal niet bij Nagele, maar dat doet niets af aan de 2-3 overwinning. Ben Batterink wil met zijn elftal een reeks overwinningen neerzetten, zodat de subtop wordt bereikt. De volgende ploeg in die reeks is Creil, dat voorlaatste staat.

In Windschoten hervatte VVAK het seizoen met een 6-3 nederlaag tegen WVV. De tegenstander van zaterdag, Wildervank, heeft een puntje minder maar ook liefst drie wedstrijden minder gespeeld. De uitwedstrijd werd door VVAK met 5-2 verloren en dus is er iets goed te maken.

Zondag

Ruinerwold verloor vorige week van Stadskanaal en zag hekkensluiter Raptim knap winnen bij Dedemsvaart. Daardoor heeft het de rode lantaarn sinds zondag weer in handen. Zondag speelt Ruinerwold opnieuw thuis, dan tegen Beilen. Mocht het winnen, dan kan Zuidwolde een handje helpen. De selectie van Bas Bijen reist namelijk af naar Coevorden voor de wedstrijd tegen Raptim. Ook voor Zuidwolde is het belangrijk weer eens te winnen, anders komt de gevarenzone langzaam dichterbij.

Ook door het duel van Ruinen afgelopen week tegen De Blesse ging een streep. Hierdoor het Philippe Karhof wat langer de tijd om het verlies in de streekderby tegen Wacker te analyseren. Zondag gaat Ruinen op bezoek bij Steenwijk, dat vijf plaatsen en vijf punten hoger staat op de ranglijst.

Wacker heeft de goede flow te pakken. Het kwam met twee overwinningen de winterstop uit en klom daarmee op naar plaats zeven. Ook dit weekend een mooie uitdaging voor de ploeg van Ruud Westerhoven, de uitwedstrijd bij nummer drie De Blesse. Het gat tussen beide elftallen is overigens maar een punt.

De Vijfde klasse A hoopt dit weekend weer van start te gaan. IJhorst overwinterde na een sterk begin van de competitie als vierde en ontvangt nummer zes Giethoorn. DOS’63 staat in de middenmoot op de zevende plaats. Het gaat zondag op bezoek bij het zeer gezellige maar nog weinig succesvolle Willemsoord. Met een schamel puntje staan die ploeg laatste.

In 1A ligt de titelstrijd weer open. KIOS won afgelopen week in de slotseconde van Wez Handich en zag koploper DOS Kampen niet verder komen dan een gelijkspel bij Apollo. KIOS staat nu nog vier punten en een wedstrijd achter op DOS Kampen. Daartussen staat nog Phoenix, met drie punten meer dan KIOS. De nummers een en twee spelen zaterdag tegen elkaar, waardoor KIOS zondag na de wedstrijd tegen Refleks zomaar de lachende derde kan zijn.

Ook in 2A een ploeg die meedoet om het kampioenschap, natuurlijk ZKC’19. Ook in deze klasse wist de koploper, Rodenburg, niet te winnen. Het verschil tussen Rodenburg en ZKC’19 is daarom nog maar een puntje, en zondagmiddag is het in Leek: Rodenburg-ZKC’19.