Een bomvol programma in DNO Sport

Een bomvol programma in DNO Sport

Of het allemaal door gaat is nog maar de vraag, maar het programma in DNO Sport is weer overvol. Een voorbeschouwing.

Zaterdag

Staphorst speelt in Amsterdam de topper tegen Ajax. De nummers twee en drie van de ranglijst moeten blijven aanhaken bij koploper Genemuiden dat de derby tegen Urk speelt. Als Staphorst weet te winnen, zet het ook een zeer grote stap richting het binnenhalen van de tweede periode.

Rouveen kan de punten goed gebruiken. Twee weken terug verloor het nipt bij Olympia’28. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen ZAC. Eerder dit seizoen werd er thuis met 3-2 verloren. Zit er dit keer meer in?

ZZVV is al lange tijd zonder overwinning. De kans dat er zaterdag wel één komt is historisch gezien niet zo groot. In competitieverband wist het nog nooit te winnen bij Fit Boys. Die ploeg staat momenteel dertiende en smacht dus ook naar een driepunter.

Vitesse’63 wil een reeks neerzetten van vier overwinningen op rij. Momenteel is het halverwege en in de thuiswedstrijd tegen SVBS’77 zal nummer drie moeten volgen. Vroeg in het seizoen werd er met 4-3 verloren van de huidige nummer negen van de ranglijst. Tijd voor revanche.

VVAK speelde tot nu toe de meeste wedstrijden in 5A. Ook zaterdag mag de ploeg weer aan de bak. Het speelt de uitwedstrijd tegen Erica’86. Thuis werd er met 4-3 verloren van de ploeg in het rood en geel. Kan VVAK de vierde overwinning van het seizoen boeken?

ZKC’19 kan zaterdag een grote stap zetten naar de titel in 2A. Als er gewonnen wordt van Harich is het nog slechts één overwinning verwijderd van de titel. Puntverlies kan dodelijk zijn, dus de formatie uit Zuidwolde is gewaarschuwd.

Zondag

Ruinerwold reist zondag af naar Dedemsvaart waar het speelt tegen de plaatselijke SV. Dedemsvaart won afgelopen week overtuigend van koploper Stadskanaal. Een gemakkelijke taak zal het niet worden van Ruinerwold maar er werd dit seizoen al eerder gestunt tegen toenmalig koploper Valthermond. Zit er een nieuwe stunt in?

Zuidwolde speelde nog maar tien wedstrijden dit seizoen. Zondag staat nummer elf op het programma en het is meteen een mooie. Zuidwolde ontvangt namelijk VKW, de ploeg in vorm in de tweede klasse L. Geprobeerd zal worden het topschuttersduo Willems en Nijstad van scoren af te houden.

Wacker is met een aardige opmars bezig in 4E. Drie overwinningen op rij zorgen er voor dat de mannen uit De Wijk weer helemaal meedoen om de titel. Als er zondag wordt gewonnen van Steenwijk kan ook de tweede periode een mooi doel worden voor Wacker. In oktober werd er met 6-3 verloren. Wat kan Wacker nu?

Ruinen heeft nog maar negen wedstrijden gespeeld in de competitie. Dat betekent dat er dit seizoen nog zeventien moeten worden gespeeld. Zondag speelt het op eigen veld tegen nummer twee VENO. Als Ruinen weet te winnen doet ook die ploeg gewoon mee om het kampioenschap.

DOS’63 kwam op drie december voor het laatst in actie in competitieverband. Zondag wacht meteen een mooie uitdaging. Nummer drie Scheerwolde komt namelijk naar Drogteropslagen. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in 3-1 voor Scheerwolde.

IJhorst speelde ook al twee en een halve maand geen competitiewedstrijd meer. In de uitwedstrijd bij Wapserveen zal het moeten proberen drie punten te pakken. Dat lukte in de laatste drie wedstrijden voor de winterstop namelijk niet.

Voor KIOS lijkt het zaalseizoen er wel op te zitten. De kans dat koploper DOS Kampen / Veltman nog achterhaald wordt is nihil. In het onderlinge duel met nummer twee Phoenix kan wel de tweede plaats zo goed als veilig worden gesteld.

We wensen alle clubs uiteraard weer heel veel succes.