Grachtenfestival Meppel viert in 2019 15 jarig jubileum

Grachtenfestival Meppel viert in 2019 15 jarig jubileum

MEPPEL – In deze periode waarbij iedereen druk is met de feestdagen, is het bestuur van de Stichting Meppel Vol Vaart al weer enige tijd druk met de voorbereidingen voor het Grachtenfestival 2019. Dit evenement, wat ook wel wordt gezien als de opening van het evenementenseizoen van Meppel, vind in 2019 plaats op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni. Zoals ieder jaar starten de voorbereidingen voor het nieuwe evenement eigenlijk direct alweer nadat het “oude” evenement is afgelopen. Na de nodige evaluaties, wordt direct aangevangen met de volgende editie.

Om een evenement als het Grachtenfestival te kunnen organiseren, is men deze tijd ook wel nodig. Naast het samenstellen van de diverse programmaonderdelen, dienen ook de vergunningaanvraag, subsidieaanvragen etc. goed te worden voorbereid en tijdig te worden ingediend. Een hele klus, maar met het huidige team, waarbij voorzitter Arnold Schuurman, secretaris Dick Ganzinga en bestuurslid facilitaire zaken Ruud Evers vanaf de oprichting actief zijn, slaagt men er steeds weer in om een aantrekkelijk programma samen te stellen. Naast genoemde personen wordt het bestuur gecompleteerd door Jan Roelof Troost (penningmeester), Toos Ulrich(nautische zaken), Franciska Soer-Evers(kinderactiviteiten) en Ronald Biemolt (algemene zaken).

2019 is een jubileumjaar, het Grachtenfestival wordt dan namelijk voor de 15e keer georganiseerd. Voor de organisatie is dit echt een mijlpaal, wat ooit kleinschalig is begonnen, is uitgegroeid tot een evenement wat niet meer weg te denken is van de evenementenkalender van Meppel. Vaste programmaonderdelen als de historische vloot, het shantykorenfestival, de grachtenconcerten en de braderie zijn de basis van het evenement, wat zich op en rondom de grachten van Meppel afspeelt. Door de jaren heen zijn er steeds vernieuwende programmaonderdelen aan toegevoegd. Denk daarbij aan het Balgenfestival, City Swim, het kinder(speel)eiland, de Late Night Grachtenwalk en sinds 2017 Meppel aan Zee. Door de veelzijdigheid van het programma en de laagdrempeligheid, (alle programmaonderdelen zijn gratis) is het een evenement, wat door jong en oud zeer wordt gewaardeerd.