Leerlingen Stad en Esch Meppel bezoeken TechniekExperience

Leerlingen Stad en Esch Meppel bezoeken TechniekExperience

HOOGEVEEN/MEPPEL – Bijna 50 derdejaars vmbo-leerlingen van Stad en Esch uit Meppel bezochten het Alfa-college in Hoogeveen voor de TechniekExperience. In het kader van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) verdiepten zij zich in een mogelijke toekomst in de techniek. De gemotiveerde en enthousiaste vmbo-leerlingen volgden op de locatie KARgo! aan de Stroom workshops Motorvoertuigentechniek en Transport & Logistiek. Aan de Voltastraat gingen ze aan de slag bij de overige technische opleidingen.

Het is voor het vierde jaar dat Stad en Esch de TechniekExperience op het Alfa-college bezoekt. Na het informatieve deel over technische ontwikkelingen en het aanbod van technische opleidingen waaruit zij kunnen kiezen na het behalen van hun vmbo-diploma gingen de studenten zelf aan de slag.

Solderen en ontwerpen
Studenten Bouwkunde begeleidden onder andere de leerlingen bij het ontwerpen van een droomhuis, tijdens de workshop 3d ontwerpen. Bij Werktuigbouw maakten de jongeren met behulp van diverse machines en gereedschappen een telefoonhouder. Ook bij Elektro- en Installatietechniek werden de handen uit de mouwen gestoken met onder andere solderen.

KARgo!
Op de locatie KARgo! kregen de jongeren inzicht in de wereld van Transport en Logistiek en Motorvoertuigentechniek. Hier werd in het elektropracticum een schakeling gemaakt die ervoor zorgt dat het licht van een auto automatisch aangaat. Ook in de werkplaatsen werden opdrachten uitgevoerd. KARgo! is een uniek leslocatie. In Keuzegids MBO 2019 is de opleiding Transport en Logistiek voor het zevende achtereenvolgende jaar als beste van Nederland beoordeeld.