Christelijk orthopedagoog geeft lezing over verborgen verdriet bij jongeren

Christelijk orthopedagoog geeft lezing over verborgen verdriet bij jongeren

Op dinsdagavond 8 oktober zal Bert Reinds een avond verzorgen over opvoeden. Het thema van de avond is ‘verborgen verdriet bij jongeren’ en is bedoeld voor opvoeders uit de gemeente Staphorst.
Reinds is een christelijke orthopedagoog, schrijver, spreker en coach. Hij geeft door heel het land lezingen over jongeren, opvoeding, huwelijk, identiteit en relaties. In die lezingen weet hij door zijn jarenlange therapeutische ervaringen de alledaagse praktijk van opvoeden heel dichtbij te brengen. Door de vele voorbeelden die hij geeft zijn de lezingen van Reinds erg herkenbaar en toegankelijk voor een breed publiek.

Handvatten voor opvoeders
Het thema van de avond is geïnspireerd door zijn boek ‘ik lach wel maar ik ben niet blij’ waarin Reinds problemen als eenzaamheid en minderwaardigheidsgevoelens bij jongeren aan de kaak stelt. Deze problemen zijn voor de omgeving vaak niet te zien of te merken.

Tijdens de avond in het Dienstencentrum in Staphorst zal Reinds verborgen verdriet onder jongeren beschrijven. Ook geeft hij handvatten voor opvoeders: hoe herken je dat verborgen verdriet, hoe kun je ermee omgaan en hoe bereik je jongeren die zich opsluiten in eenzaamheid?

Staphorst tegen eenzaamheid
De avond wordt georganiseerd op initiatief van de werkgroep ‘Staphorst tegen eenzaamheid’ in het kader van de landelijke ‘week tegen eenzaamheid’.
De werkgroep bestaat uit aantal kerken, jongerenwerk, vluchtelingenwerk en SWS. Zij organiseren in de week tegen eenzaamheid een aantal activiteiten rondom het thema eenzaamheid. Deze avond is Ă©Ă©n van de activiteiten.

Opgeven
De avond vindt plaats in het Dienstencentrum, Berkenlaan 1 in Staphorst en begint op dinsdagavond 8 oktober om 19.30 uur.
Alle opvoeders uit Staphorst, IJhorst en Rouveen zijn welkom. Er zijn geen kosten aan verbonden maar opgave is wel nodig en kan via de website van SWS of via info@sws-staphorst.nl