Beleef TEDx-Veghel mee in de Bibliotheek Zuidwolde

Beleef TEDx-Veghel mee in de Bibliotheek Zuidwolde

Op vrijdag 4 oktober is in Bibliotheek Zuidwolde een livestream met TEDxVeghel. TEDx is een wereldwijd event, waarbij een groot aantal sprekers aan bod komen over een speciaal thema. Dit jaar wordt TEDx in Nederland gehouden in Veghel rond het thema ‘Change’.

18 sprekers over ‘change’
De bijeenkomst wordt in Drenthe gestreamd door Bibliotheek Zuidwolde. De eerste sprekers beginnen om 9.10 uur en het evenement duurt tot 17.15 uur. Een greep uit de in totaal 18 sprekers: Wim Faber, de vader van Anne Faber, spreekt over de mensenrechten die gelden voor het slachtoffer. Daniëlle Arets houdt een betoog over fake nieuws en Robert Dingemanse bespreekt de mogelijkheden van vliegende auto’s. Uit Mountain View Silicon Valley in Amerika komt Michiel Bakker. Hij is als Director Global Workspace Programs wereldwijd verantwoordelijk voor dagelijks 178.000 maaltijden voor alle Google-vestigingen. Meer informatie over de sprekers is te vinden op www.tedxveghel.com.

Wat is TEDx?
TEDx is een jaarlijks evenement dat sinds 1984 gehouden wordt. De letters TED staan voor Technologie, Entertainment en Design. Het is de bedoeling dat sprekers een korte presentatie houden over hun expertise, passie of overtuiging. Een en ander moet binnen het thema van het jaar passen en het moet toegankelijk worden gebracht. Op die manier komen er tientallen sprekers aan het woord. TEDx-bijeenkomsten worden overal in de wereld gehouden en kunnen op andere plaatsen gevolgd worden tijdens een livestream. In Nederland gebeurt dat in diverse bibliotheken.