Documentaire ‘Goede Buren’ en een goed gesprek

Documentaire ‘Goede Buren’ en een goed gesprek

Op woensdagavond 2 oktober 2019 vindt in Staphorst een speciale vertoning plaats van de documentaire ‘Goede Buren’ met na afloop een Goed Gesprek over de aanpak van eenzaamheid in Staphorst. Goede Buren is een aangrijpende, hartverwarmende documentaire over ouder worden en eenzaamheid die een toegankelijk, realistisch en concreet handvat biedt om in gesprek te gaan over de aanpak van eenzaamheid. Goede Buren is geen film die zegt hoe het moet, wat goed of fout is, maar is een film die vragen stelt en uitnodigt tot discussie.

Goed Gesprek
De vertoning van (een korte versie van) Goede Buren wordt gevolgd door een Goed Gesprek. Na afloop van de film gaat gespreksleider Trees Flapper, procesinspirator en (ervarings)deskundige in bestrijding van eenzaamheid, in gesprek over de documentaire en de aanpak van eenzaamheid in Staphorst. Goede Buren + Goed Gesprek is onderdeel van de nationale campagne Een tegen Eenzaamheid, geïnitieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Deze avond is bedoeld voor professionals, vrijwilligers en inwoners met een taak in de kerk.
We gaan in gesprek over wat u, als professional, als vrijwilliger en als mens kunt bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid.
Het is de bedoeling dat bezoekers aan het eind van de avond hebben nagedacht over hoe ze eenzaamheid kunnen herkennen en welke stappen ze kunnen nemen om eenzaamheid bij een ander te verminderen.

De avond wordt georganiseerd in het kader van de ‘Week tegen de Eenzaamheid’. Een aantal kerken, jongerenwerk, vluchtelingenwerk en SWS hebben de handen ineengeslagen om in die week een aantal activiteiten te organiseren rondom het thema eenzaamheid. Deze avond is één van de activiteiten.

De avond vindt plaats in het Dienstencentrum, Berkenlaan 1 in Staphorst en begint om 19.30 uur.

Opgave vooraf is noodzakelijk en kan via www.sws-staphorst.nl.