Verlenging energie steunmaatregel voor gesubsidieerde stichtingen en verenigingen

Verlenging energie steunmaatregel voor gesubsidieerde stichtingen en verenigingen

Om gesubsidieerde stichtingen en verenigingen tegemoet te komen in de energiekosten kunnen ze een beroep doen op de energie steunmaatregel sociaal domein. Het college van B en W heeft onlangs besloten de Energie steunmaatregel te verlengen tot 1 juli 2024.

Organisaties moeten meer kosten maken als gevolg van de toenemende energieprijzen. Hierdoor kunnen financiƫle verplichtingen mogelijk niet nagekomen worden. Organisaties hebben de mogelijkheid om over het jaar 2023 een aanvraag te doen voor de hoge energiekosten. Het gaat in zijn totaliteit om gesubsidieerde organisaties binnen het sociale domein op het gebied van welzijn, cultuur en sport.

Uitgangspunten als leidraad
De gesubsidieerde organisaties en verenigingen die mogelijk in aanmerking komen voor deze steunmaatregel, ontvangen binnenkort een brief met daarin de uitgangspunten en het aanvraagformulier. De uitgangspunten dienen als leidraad en zijn opgesteld om duidelijkheid te geven over de toepassing van de energiemaatregel en een gelijk speelveld voor alle partijen te creƫren.