Stemmen op verkiezingsdag woensdag 22 november

Stemmen op verkiezingsdag woensdag 22 november

Op woensdag 22 november 2023 is de verkiezing voor de Tweede Kamer. Nederlanders van 18 jaar en ouder met kiesrecht kunnen op deze dag stemmen.

Stempas en identiteitsbewijs
Om te stemmen hebt u uw persoonlijke stempas en een identiteitsbewijs (rijbewijs, paspoort of ID-kaart) nodig. U hebt uw stempas uiterlijk woensdag 8 november 2023 met de post thuisgestuurd gekregen. Deze stempas kreeg u op het adres waar u op 9 oktober 2023 stond ingeschreven.

Uw stem uitbrengen
U mag in elk stemlokaal in onze gemeente stemmen, maar doet u dat bij voorkeur in het stemlokaal dat op uw stempas staat. Zo voorkomen we samen te veel drukte in de stemlokalen. Kunt u niet zelf stemmen? Vraag dan iemand anders uit de gemeente Staphorst om dit voor u te doen. U vraagt voor deze persoon dan een volmacht aan. Wilt u in een andere gemeente stemmen? Dan heeft u een kiezerspas nodig.

Stempas kwijt, volmacht of kiezerspas aanvragen
U kunt tot uiterlijk dinsdag 21 november 12.00 uur langskomen bij de balie burgerzaken in het gemeentehuis om een vervangende stempas, volmacht of kiezerspas aan te vragen. U kunt dit ook doen door een formulier in te vullen, of digitaal aan te vragen. Dit formulier moet dan uiterlijk vrijdag 17 november 17.00 uur binnen zijn bij team Verkiezingen van de gemeente Staphorst.