Start bouw sociale huurwoningen in De Slagen in Staphorst

Start bouw sociale huurwoningen in De Slagen in Staphorst

Op vrijdag 26 mei bouwden wethouder Lucas Mulder en Robert Waarsing, directeur-bestuurder van Woonstichting VechtHorst, mee aan vijf ruime eengezinswoningen in De Slagen in Staphorst. Aannemer Dons en Troost levert de huizen naar verwachting in het voorjaar van 2024 op.

De directeur van Woonstichting VechtHorst en wethouder Mulder plaatsen een betonblok op een muur van een in aanbouw zijnde woning
In De Slagen in Staphorst komen tien sociale huurhuizen van Woonstichting VechtHorst. “Het worden ruime eengezinswoningen met drie slaapkamers”, vertelt Waarsing. “De bouw van de huizen gebeurt in twee fasen. Dit jaar bouwen we de eerste vijf, die we in het voorjaar van 2024 gaan verhuren. Dan beginnen we ook met de bouw van de tweede vijf huizen. Die zijn een jaar later klaar en verhuren we dus vanaf het voorjaar van 2025.”

Ruime eengezinswoningen
“Met deze huizen hebben we straks in Staphorst-Zuid weer een nieuwe plek voor mensen die een sociale huurwoning zoeken”, zegt wethouder Mulder. “In totaal komen in de wijk De Slagen ruim honderd huizen te staan, waarvan dus een deel sociale huur. We zijn blij met de mix die zo ontstaat.”