Aanleg woonwijk Poeleweg IJhorst in volle gang

Aanleg woonwijk Poeleweg IJhorst in volle gang

De gemeente Staphorst, N.O.G. Beilen en DLH Ontwikkeling Zwolle hebben samen een nieuwe woonwijk aan de Poeleweg in IJhorst ontwikkeld. De nieuw te bouwen woonwijk, die aansluit op de bestaande woningbouw van de Ywehof, gelegen aan de noordoostzijde van de Poeleweg krijgt steeds meer vorm.

Kavelverkoop
Na een succesvolle verkoop van de eerste fase, bestaande uit een combinatie van rijwoningen en kavels voor twee-onder-├ę├ęn-kapwoningen en vrijstaande woningen, is de verkoop van de tweede fase begin 2023 van start gegaan. De tweede fase bestaat uit vijf kavels voor vrijstaande woningen, zes kavels voor twee-onder-├ę├ęn-kap woningen. Een groot aantal van deze kavels zijn inmiddels onder optie. Er zijn nog enkele kavels beschikbaar. Ge├»nteresseerden kunnen een e-mail sturen naar poeleweg@staphorst.nl.

Nul-op-de-meter
Voor wie momenteel deze in aanbouw zijnde woonwijk aanschouwt, vallen de rijwoningen waarschijnlijk meteen op. Deze woningen zijn gebouwd door MorgenWonen, een VolkerWessels onderneming, en zijn ontwikkeld om milieubewust te wonen en zuinig met energie om te gaan. Bovendien is er gebruik gemaakt van een luchtdichte bouwwijze, zijn er zonnepanelen en een warmtepomp aanwezig en is er sprake van warmteterugwinning. De kwaliteitswoningen zijn standaard nul-op-de-meter en worden zoveel mogelijk in optimale condities in de fabrieken voorbereid. De woningen wekken meer energie op dan dat ze verbruiken.

Rijwoningen aan de Poeleweg in aanbouw
Huurwoningen
De twaalf rijwoningen die in aanbouw zijn, bestaan uit zeven koopwoningen en vijf huurwoningen. De koopwoningen zijn reeds verkocht. Deze huurwoningen zijn naar verwachting beschikbaar vanaf circa 1 juni 2023. Geïnteresseerden in deze huurwoningen kunnen zich melden bij Poortman Makelaars door een e-mail te sturen naar info@poortmanmakelaars.nl.