St. Present Meppel en St. Welzijn Staphorst (SWS) gaan samenwerken

St. Present Meppel en St. Welzijn Staphorst (SWS) gaan samenwerken

MEPPEL/STAPHORST – Present Meppel slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Present Meppel biedt de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats op projectbasis in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Een paar uur maakt een groot verschil in het leven van een ander.  Present Meppel is ruim 5 jaar actief in Meppel, Nijeveen en Ruinerwold en nu dus ook in Staphorst.

De gemeente Staphorst valt op dit moment niet onder het werkgebied van Present. De laatste tijd komen er echter bij Present Meppel regelmatig hulpvragen binnen vanuit de gemeente Staphorst via diverse maatschappelijke organisaties, waaronder SWS.Reden voor SWS en Present Meppel om een eerste stap te zetten in samenwerking, zodat ook hulpvragers in deze gemeente geholpen kunnen worden. Margje Ponstein, teamcoördinator bij SWS: ‘soms zijn er hulpvragen die heel goed passen binnen het werk van Present. Het is mooi dat we dat nu aan Present kunnen overlaten, zij hebben de ervaring en kennis op dit gebied’

Present Meppel is op dit moment op zoek naar vrijwilligers uit Staphorst, zowel individueel als in groepen, die kunnen worden ingezet wanneer een hulpvraag wordt ingediend.