Ogterop presenteert grote namen en mooie avontuurtjes

Ogterop presenteert grote namen en mooie avontuurtjes

MEPPEL – Afgelopen maandag presenteerde Ogterop de nieuwe brochure voor theaterseizoen 2019/2020. Het belooft weer een mooi theaterseizoen met al in september twee avonden Peter Pannekoek. Het is Ogterop dit jaar weer gelukt vele grote cabaretnamen naar Meppel te halen, want Bert Visscher, Pieter Derks, Sara Kroos, Plien & Bianca, Daniël Arends, Patrick Laureij, Stefano Keizers, Sanne Wallis de Vries en Guido Weijers zijn dit seizoen ook allemaal in Meppel te zien.

Een speciale spectaculaire openingsavond is er ook, want op zaterdag 5 oktober komt Race Horse Company naar Meppel. Een aanrader! Ook, of liever gezegd juist aan mensen die niet van circus houden. Het Finse gezelschap combineert namelijk technieken uit het circus met attributen uit het dagelijks leven, ‘moves’ uit de hiphopsfeer, maffe invallen en absurdistische grappen. Een andere internationale topvoorstelling is ‘The Artist’ van acrobaat, clown en komiek Thom Monckton. Met ironie en precisie fileert hij de maniertjes, ijdelheden en neuroses van de artistieke medemens

Tjitske Reidinga en Mark Rietman staan voor het eerst samen op de planken en schitteren in ‘Dangerous Liaisons’, een zinderend stuk vol verleiding. Theater Rotterdam komt met een stuk voor Hans Croiset en René van ’t Hof. De boeken ‘Tonio’, naar de indrukwekkende bestseller van A. F. Th. van der Heijden en ‘De Aanslag’ naar het boek van Harry Mulisch worden bewerkt tot nieuwe toneelvoorstellingen. Huub Stapel komt met een wervelende one-man-show ‘Het Huwelijk’. En dit seizoen is De Verleiders Female, de vrouwelijke variant van De Verleiders, te zien met onder andere Susan Visser en Jelka van Houten.

Veel muziek! Natuurlijk komt Daniël Lohues weer twee avonden naar Meppel met zijn prachtige liedjes. Flip Noorman, die tijdens de jubileumavond vorig jaar opviel door zijn wervelende, brutale optreden, zingt liedjes van Leonard Cohen. Rowwen Hèze is van de partij. En natuurlijk Her Majesty, die dit seizoen in de country-rock duikt.
Ogterop is ontzettend blij dat Alex Klaasen en zijn gang met ’Showponies 2’ naar Meppel komt. In deze voorstelling staat alles op zijn kop en barst er weer een revue los vol technische hoogstandjes, feilloze samenzang en dubieuze woordspelingen.

De jeugd heeft de toekomst! Daarom presenteert Ogterop voorstellingen voor alle leeftijden, zoals ‘Buurman & Buurman’ (4+), ‘De Sprookjesboom’ (3+), ‘Dolfje Weerwolfje & Foeksia de Miniheks’ (6+) en ‘Doornroosje’ (4+). Ogterop adviseert (groot)ouders om ook eens een voorstelling te bezoeken in de Engelenbak, de kleine zaal van Ogterop. Misschien minder bekende titels, maar daar zijn wel vaak de pareltjes te zien. En als publiek zit je, als het ware, bovenop wat er op het speelvlak gebeurt.

En natuurlijk zijn de vaste dansgezelschappen te gast die elk seizoen weer meer liefhebbers een prachtige avond bezorgen. Conny Janssen Danst, Introdans en Scapino Ballet Rotterdam presenteren hun nieuwste voorstellingen. Dit jaar aangevuld met ‘Role Model’, een voorstelling die eigenheid en diversiteit viert van Nicole Beutler Projects en DOX.

Avontuurtjes
Omdat Ogterop haar bezoekers graag verleidt eens iets te kiezen wat niet zo bekend is, heeft de schouwburg de Avontuurtjes in het leven geroepen. Bij elke drie voorstellingen die in de voorverkoop (t/m 31 augustus) worden besteld, kunnen bezoekers uit een lijst voorstellingen een avontuurlijke voorstelling uitkiezen voor € 10,-.

Kaartjes
De kaartverkoop voor Theatervrienden is gestart. Theatervrienden kunnen van dinsdag 7 mei 11.00 uur t/m woensdag 15 mei met voorrang én met korting kaarten bestellen. Vanaf donderdag 16 mei, 11.00 uur is de kaartverkoop geopend voor iedereen. Een ieder die nog geen Theatervriend is en ook met voorrang en met korting kaarten wil bestellen, kan nog altijd Theatervriend van Ogterop worden via www.schouwburgogterop.nl.