Kunstenaar Roelie Kleine terug in Meppel

Kunstenaar Roelie Kleine terug in Meppel

MEPPEL – In Kunsthuis Secretarie wordt van tot en met 11 februari, een verkoop tentoonstelling gehouden van schilderijen door Roelie Kleine. Kleine onderhield nauwe banden met Meppeler Schilders zoals Klaas Smink en Tinus Ponne en is een generatie jonger dan de in Staphorst schilderende Stien Eelsingh. Roelie werd in de jaren tachtig gezien als de beste portretschilder van Drenthe. Des te opmerkelijker, daar het haar van huis uit verboden werd een kunstzinnige opleiding te volgen. De talentvolle en vastberaden Roelie vocht haar eigen opleiding bij elkaar, werkte in Drenthe en later in Frankrijk. Zij schilderde evenals de Meppeler schilders in een impressionistische stijl, maar gebruikte een veel kleuriger palet. Haar met zonlicht overgoten landschappen lijken meer op bloemenweiden van Claude Monet dan op de Drentse heidevelden van Anton Keizer.

Kunsthuis Secretarie heeft, naast de 24 te koop aangeboden werken, meerdere werken in bruikleen gekregen. Hieronder bevindt zich het portret van Adriaan Oele, toenmalig commissaris van de koningin in Drenthe, dat het provinciehuis in Assen aan het oude stadhuis in Meppel heeft uitgeleend.

De opening vindt plaats op zondag 14 januari om 16.00u. Niet in het oude stadhuis, de Secretarie, maar in het nieuwe stadhuis aan de Grote Oever 26. Mas Boom opent namens zijn moeder, Gerrie Boom- Moeke de tentoonstelling De zon, de kleur en de stilte.

Kunsthuis Secretarie, Hoofdstraat 22, Meppel www.kunsthuissecretarie.nl

Geopend di-zo: 13.00 – 17.00u, do: 10.00 – 17.00u.