Grafruiming begraafplaats Zuidwolde in 2018

Grafruiming begraafplaats Zuidwolde in 2018

ZUIDWOLDE – In april 2013 heeft de gemeenteraad besloten om het vak met de oudste graven op de begraafplaats in Zuidwolde (vak K) vrij te maken voor nieuwe graven. Het gaat om ruim 400 graven waarin tussen 1932 en 1970 is begraven. Ter voorbereiding hierop staan vanaf maart bij het betreffende deel van de begraafplaats in Zuidwolde bordjes waarop hiervan melding wordt gemaakt.

Grafbehoud
In 2017 zijn de voorbereidingen getroffen. Zo is bekeken of er graven zijn met een historische betekenis, of met grafbedekking van opvallende kwaliteit. Als dit het geval is, wordt onderzocht hoe deze behouden kunnen worden.

Begraven in Zuidwolde na 2020
De verwachting is dat, zonder deze maatregel, er nog tot 2020 voldoende ruimte is op de begraafplaats in Zuidwolde voor particuliere graven. Om ook daarna te kunnen blijven begraven op begraafplaats Zuidwolde, is het nodig om ruimte te maken.

Reageren kan tot 1 april
Het college van B&W heeft op 9 januari dit jaar ingestemd met het plan van aanpak voor de ruiming en herinrichting van vak K. Wat vindt u hiervan? U kunt tot 1 april 2018 reageren door te bellen met 14 0528 of contact op te nemen met de begraafplaatsadministratie. Na 1 april starten de voorbereidingen om de werkzaamheden ter plaatse uit te kunnen voeren.

Bron/Foto: Weblog de Wolden