DNO Sport: Super Sunday aan begin van de lente

DNO Sport: Super Sunday aan begin van de lente

Na een aantal kwakkelweken gaat de bal weer overal in de regio rollen. Onder een lentezonnetje staat een aantal zeer boeiende wedstrijden op de rol. Met name de zondag springt eruit, met twee streekderby’s en de kampioenswedstrijd van ZKC’19.

Zaterdag

In de hoofdklasse B kaapte Eemdijk vorige week de tweede periodetitel voor de neus van Staphorst weg. Daardoor blijft de strijd om het behalen van nacompetitie (en misschien wel meer) onverminderd doorgaan. Zaterdag gaat Staphorst op bezoek bij het AZSV van Dennis van Toor, die volgend seizoen met de scepter zwaait op Het Noorderslag. De Aalters nemen de twaalfde plaats op de ranglijst in en kunnen, net als Staphorst, de punten goed gebruiken.

Een echt duel der middenmoters, zaterdag in de derde klasse D. Het kwakkelende ZZVV ontvangt het Ommer OZC, dat een puntje meer heeft verzameld dan de Zuidwoldigers. Vorige week kende ZZVV een lichtpuntje, toen CSVC in een vriendschappelijk treffen met 6-1 werd verslagen. Tijd voor ook weer eens een competitiezege.

SC Rouveen gaat na een aantal competitieloze zaterdag op bezoek bij subtopper Hattem. Voor de jonge ploeg van Klaas Mijnheer blijft het punten sprokkelen in 3C. Een stuntje in Hattem zou SC Rouveen wat lucht kunnen bezorgen in de strijd tegen degradatie.

Voor Vitesse’63 is 2018 tot dusver een prima jaar. Alle competitieduels werden gewonnen en ook in oefenwedstrijden (1-0 verlies bij FC Meppel en 2-3 winst bij Jong HZVV) laat het elftal van Ben Batterink zien op stoom te zijn geraakt. Vitesse’63 heeft zich geschaard bij de vier ploegen die uit lijken te gaan maken wie derde wordt. Ook de tegenstander van dit weekend, Heeg, staat in dat rijtje.

VVAK ontvangt in 5E dit weekend koploper Angelslo. Na de winterstop kwamen de oranje-groenen slechts een keer in competitieverband in actie, dus het is lastig inschatten hoe het staat met de vorm. Dit weekend winnen zou razend knap zijn, want de Emmenaren zijn dit seizoen nog ongeslagen.

Zondag

Op zondagmiddag zien we een onvervalste streekderby gepland staan. Tweedeklassers Ruinerwold en Zuidwolde gaat de strijd met elkaar aan. Met name voor de thuisploeg lijkt winnen noodzaak. Raptim won de laatste twee duels en dus kan de equipe van Henri Spijkerman eigenlijk niet achterblijven. Ook bij Zuidwolde gaat het de laatste tijd niet eenvoudig. De laatste driepunter dateert alweer van half november. Naast een derby dus ook een echt zespuntenduel.

Dankzij drie overwinningen op rij heeft Wacker zich in het rijtje titelkandidaten in 4E geschaard. Zondag gaan de Wijkers bij Pesse, dat, zeker in eigen huis, altijd een lastige opponent blijkt. Om de aansluiting te behouden bij koploper Oldeholtpade, telt uiteraard alleen de winst. Voor Ruinen komen er zeer drukke weken aan. Door veel afgelastingen staan al drie inhaalduels op een doordeweeks dag gepland. Zondag gaat Ruinen op bezoek bij nummer drie Balkbrug.

Ook in de 5e klasse A een streekstrijd dit weekend. IJhorst ontvangt op het eigen sportpark DOS’63. IJhorst wil graag terug naar de vierde klasse, terwijl door DOS’63 er voorlopig niet meer in lijkt te zitten dan de huidige zevende plaats. De heenwedstrijd eindigde in een nipte overwinning voor IJhorst (0-1).

In de eerste klasse A sluit KIOS dit zaalseizoen af met een wedstrijd om des keizers baard. Het enige dat een overwinning op Apollo nog brengt, is de tweede plaats. Hoe anders is dat een trede lager voor ZKC’19. Bij een winstpartij tegen Kinea kan de vlag in top en is ZKC’19 kampioen.