Vakantiepark de Noordster organiseert vakantie voor eenzame ouderen

Vakantiepark de Noordster organiseert vakantie voor eenzame ouderen

DWINGELOO- Van 10 tot 14 december stelt RCN Vakantiepark de Noordster in Dwingeloo haar deuren open voor een midweek voor 100 eenzame ouderen. RCN maakt zich hiermee sterk tegen de groeiende eenzaamheid onder ouderen en biedt hen een unieke en volledig verzorgde midweek aan in de vaak eenzame decemberdagen. Nieuw dit jaar zijn Doetje en Riekeltje, twee succesvolle ‘seniore vloggers’ die met hun ontwapenende en vrolijke stijl verslag doen van het evenement.

Voor de tweede keer op rij heeft RCN samen met Hetvakantiebureau.nl een speciale midweek samengesteld waarbij eenzame ouderen als eregasten ontvangen worden op het Drentse vakantiepark. Tijdens de volledig verzorgde midweek worden de ouderen volop in het zonnetje gezet. Elke dag staat in het teken van een bepaald thema. Zo worden de gasten op de verwendag volledig in de watten gelegd door een tal aan schoonheidsspecialisten en hebben ze tijdens de natuurdag de keuze uit verschillende excursies en workshops. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking met regionale partners en de medewerking van tientallen toegewijde vrijwilligers en medewerkers van RCN.

De ouderen die deel uitmaken van de midweek hebben allemaal op hun eigen manier te maken met eenzaamheid, bijvoorbeeld door het verliezen van een partner of het hebben van een klein sociaal netwerk door een te krappe beurs of jarenlange mantelzorgverplichtingen. Het rijke en gevarieerde programma houdt met iedereen rekening en zorgt ervoor dat eenzaamheid even verdwijnt.

‘Na het succes van vorig jaar en de warme reacties die wij van de gasten ontvingen hebben wij niet lang hoeven te overleggen en besloten we al snel dat dit een terugkerend event zou worden voor RCN. We kijken er dan ook naar uit om onze gasten weer in de watten te leggen en een fijne vakantie te bezorgen’ Aldus Riné van Dingstee, algemeen directeur van RCN Vakantieparken.

Seniore vloggers
Nieuw dit jaar zijn 50 plus-vloggers Doetje en Riekeltje, die samen de eenzame ouderen tijdens de midweek zullen volgen. De vrolijke vlogzussen besloten jaren geleden voor de grap op vakantie een vlog op te nemen na een vlogcursus van Joost Timp. Ze werden ontdekt en schoven aan bij een keur aan Nederlandse talkshows. Ze gaan mee op de midweek en vloggen iedere dag voor RCN vanaf de locatie zelf, die na afloop op social media en de website van RCN verschijnen.

Goed Voor Elkaar
RCN biedt al meer dan 65 jaar een bijzondere combinatie van kamperen en verblijfsaccommodaties op prachtige locaties. Met 17 vakantieparken in Nederland en Frankrijk zorgt RCN jaarlijks dat zo’n 200.000 gasten een heerlijke vakantie beleven op de parken. Maar RCN gaat verder en heeft een missie om de vakantiebeleving die zij te bieden hebben te delen met zoveel mogelijk mensen. Ook voor wie dit nu niet bereikbaar is. RCN, goed voor elkaar!