Bibliotheek De Wolden helpt bij belastingaangifte

Bibliotheek De Wolden helpt bij belastingaangifte

Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte of toeslagen aanvragen, kunnen op de donderdagen 8 en 22 maart en 5 en 19 april terecht in de Bibliotheek Zuidwolde. Samen met Welzijn De Wolden biedt de bibliotheek gratis belastingspreekuren om mensen te ondersteunen. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor niet Bibliotheekleden.

Belastingspreekuur in Ruinen en Zuidwolde
De belastingspreekuren vinden plaats van 14.00 uur tot 15.00 uur. Iedereen met vragen over de aangifte kan die stellen tijdens het spreekuur. Mensen die hulp nodig hebben bij het invullen van de aangifte kunnen ter plekke een afspraak maken met de vrijwilliger van de Formulierenbrigade van Welzijn De Wolden. De maximale inkomensgrens hierbij is ā‚¬ 34.000.

Zelf aangifte doen in de Bibliotheek
Wie zelf aangifte wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten van de Bibliotheken in De Wolden. Er is een computer beschikbaar om zelfstandig met de aangifte aan de slag te gaan.

De Bibliotheken in gemeente De Wolden
De Bibliotheken in gemeente De Wolden ondersteunen mensen in de gemeente De Wolden actief in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit gaat om activiteiten op het gebied van digitale vaardigheden, taal en lezen, en bijvoorbeeld rekenen en nu ook met de service op het gebied van belastingzaken.

Convenant Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst
De belastingdienstverlening maakt deel uit van een convenant dat de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de Belastingdienst in 2016 sloten. Hierin is geregeld dat de Belastingdienst, KB en openbare bibliotheken mensen ondersteunen bij het digitaal zaken doen met de overheid. Alle 800 Nederlandse bibliotheekĀ¬vestigingen bieden gratis toegang tot computers met internet en printfaciliteiten om online zaken te doen met de overheid. Daarnaast organiseren bibliotheken gratis cursussen over dit onderwerp. En tot slot nodigen bibliotheken maatschappelijke organisaties uit voor hulp bij belasting- en toeslagzaken.

Bron: Weblog de Wolden