Voorbeschouwing DNO Sport: clubs opnieuw in onzekerheid

Voorbeschouwing DNO Sport: clubs opnieuw in onzekerheid

Het is dit jaar lang niet alle clubs gelukt om twee weekenden achter elkaar competitievoetbal te spelen. Ook voor het komend weekend is het nog maar de vraag of er overal gespeeld kan worden wegens de voorspelde sneeuw en vrieskou. Toch een kleine voorbeschouwing op wat er eventueel wel door gaat.

Zaterdag
Staphorst is al lange tijd ongeslagen maar speelde de laatste twee wedstrijden gelijk waardoor de titel wat uit zicht lijkt te verdwijnen. De tegenstander van komende zaterdag, Urk, is juist in een rap tempo bezig zich veilig te spelen. De laatste drie duels, onder meer tegen Genemuiden en Berkum, werden gewonnen waardoor de ploeg zich rap richting de middenmoot heeft gespeeld. Als er in Staphorst gevoetbald kan worden, wacht een op papier fraaie wedstrijd.

In 3C Oost kan Rouveen de punten goed gebruiken. Het heeft voorlopig alleen Reaal Dronten onder zich staan op de plek die aan het einde van het seizoen goed is voor rechtstreekse degradatie. Een thuisoverwinning op DSV’61 zou zaterdag dus zeer welkom zijn.

Het duurde 133 dagen voordat ZZVV eindelijk weer eens een competitiewedstrijd winnend afsloot. Afgelopen zaterdag versloeg het OZC met 1-0. De ploeg van Jaap Scholing zal in de uitwedstrijd tegen SVN’69 die zege een goed gevolg willen geven.

Vitesse’63 kreeg vorige week klop van Heeg, waardoor de ploeg nog steeds geen overwinning heeft geboekt op een club uit de top vijf. Als het de aansluiting bij die ploegen niet wil verliezen dan is een thuisoverwinning op Tollebeek een belangrijke eerste stap.

VVAK kon koploper Angelslo afgelopen zaterdag lang bijbenen maar moest uiteindelijk toch de overwinning laten aan de gasten uit Emmen. In de uitwedstrijd tegen NKVV mag het team uit Alteveer-Kerkenveld proberen de eerste overwinning van het jaar te boeken.

Zondag
In de derby tegen Zuidwolde pakte Ruinerwold drie zeer belangrijke punten. Door de overwinning is de dertiende plek weer binnen handbereik. Tegenstander Olyphia speelde nog maar elf wedstrijden en heeft mede daardoor nog maar weinig punten. Twee driepunters op een rij zou Ruinerwold weer helemaal terugbrengen in de strijd om lijfsbehoud.

De laatste competitieoverwinning van Zuidwolde dateert toch ook al weer van half november. Een overwinning op Woltingeslag tegen nummer drie Stadskanaal zou de club weer wat lucht geven in de strijd tegen degradatie.

In de lastige uitwedstrijd tegen Pesse werd de optocht van Wacker richting de top even een halt toegeroepen. Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Oranje-Zwart waar eerder in het seizoen met 2-1 van werd gewonnen.

Ruinen speelde tot dusver slechts tien wedstrijden en kan de komende periode dus aan de bak. Een knappe overwinning bij Balkbrug zorgt ervoor dat Ruinen vooral omhoog mag kijken op de ranglijst. Met een overwinning op Old Forward zou het zeker op verliespunten aansluiten bij de (sub)top.

Door de overwinning in de DNO-derby tegen DOS’63 doet IJhorst nog mee om het kampioenschap in 5A. In de uitwedstrijd tegen Kuinre zal niets anders dan een overwinning het doel zijn voor de nummer twee van de competitie.

DOS’63 staat vast in de middenmoot, voorlopig zonder uitzicht op een veel hogere positie. Toch kan het nog een belangrijke rol vervullen in de competitie. Bijvoorbeeld als het op eigen veld koploper Ulu Spor een pootje licht.