Beleef de nacht in het Dwingelderveld

Beleef de nacht in het Dwingelderveld

Beleef de duisternis in Nationaal Park Dwingelderveld tijdens de Nacht van de Nacht. In de nacht van 26 op 27 oktober gaat de wintertijd in en is het een uur langer donker. Natuur- en milieufederaties hebben die nacht daarom uitgeroepen tot Nacht van de Nacht. In heel Nederland zijn er activiteiten in het teken van duisternis. IVN Westerveld en Natuurmonumenten organiseren verschillende wandelingen tijdens de Nacht van de Nacht in Nationaal Park Dwingelderveld. De tochten zijn leuk voor jong en oud en starten vanaf bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. Vooraf aanmelden is nodig en kan via de website van Natuurmonumenten of de website van IVN Westerveld.

Beleef de nacht met IVN Westerveld
Het Dwingelderveld is één van de weinige plekken waar het nog echt donker én stil kan zijn. Wandel mee in de duisternis met een ervaren gids van IVN. De deelnemers ontdekken de sterrenhemel en luisteren naar de mysterieuze geluiden in de nacht. Deze nachtwandeling start om 18.30 uur en deelname hieraan is gratis. Vooraf aanmelden is wel nodig en kan via www.ivn-westerveld.nl.

Beleef de nacht met Natuurmonumenten
Deelnemers wandelen zelfstandig een route van ongeveer 4,5 kilometer in de duisternis. Tijdens de wandeltocht ontmoeten de deelnemers boswachters van Natuurmonumenten. Iedere boswachter heeft een leuk en leerzaam onderwerp wat hij de deelnemers laat zien en beleven. Er wordt naar nachtvlinders gezocht, een nachtverhaal vertelt en er zijn verschillende belevingsonderwerpen waarbij de deelnemers hun zintuigen gaan gebruiken. Vertrektijden: 19.15, 19.30, 19.45, 20.00 en 20.15 uur. Deelnemen aan deze wandeling kan tegen een kleine vergoeding. Vooraf aanmelden is nodig en kan via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.