Voorronde Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi kent veel verrassingen

Voorronde Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi kent veel verrassingen

Steenwijksmoer – De 41ste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi is in alle hevigheid van start gegaan. De favorieten maakten geen fout, maar de voorronde kende wel de nodige verrassingen. Verscheidene ploegen, die de laatste jaren niet als eerste eindigden in de poule, maakten deze editie een sterke indruk en behaalden wel de eerste plaats. De kwartfinale telt daardoor veel verrassende namen en dat maakt het populaire zaalvoetbaltoernooi zo aantrekkelijk.

De verrassende poulewinnaars waren debutant Turkse Kracht, Hardenberg ’85, Titan, Sleen, Drenthina, Beilen, Hollandscheveld en CEC. De kandidaten voor de finale, Dalen, HZVV, De Weide, Dedemsvaart, Erica en Noordscheschut maakten hun aspiraties waar en werden ook poulewinnaar, al ging het voor sommige clubs niet zonder slag of stoot. Ook onder de nummers twee van de poules staan verrassende namen, zoals Ruinerwold, DSC ’65, DKB ’44, debutant WVV’34, SVBO (zat) en Pesse. Veelvoudig winnaar Hodo haalde met de hakken over de sloot de kwartfinale als derde. Dwingeloo, DVC ’59 en Ter Apel ’96 zijn ook vrij verrassende kwartfinalisten. Daarnaast kende de voorronde van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi ook onverwachte uitvallers. Ploegen als OZC, FC Klazienaveen, Raptim en SCD ‘83 zijn meestal vaste kwartfinalisten, maar hun avontuur eindigde deze keer onverwacht al na de voorronde.

Tijdens de voorronde van het zaalvoetbaltoernooi dat georganiseerd wordt door Protos uit Steenwijksmoer, werden er twee doelpunten meer gescoord dan de vorige editie. Er vielen deze keer 909 doelpunten te noteren tegen 907 tijdens de veertigste editie. Rolder Boys gaf haar visitekaartje af en presteerde het best met de maximale score en een doelsaldo van 25-2. De zondag eersteklasser realiseerde samen met tweedeklasser De Weide de grootste score. Rolder Boys versloeg Muntendam met 11-0 en De Weide deed hetzelfde tegen Zwartemeerse Boys. Geen enkele ploeg slaagde er in de nul te houden. SVBC eindigde op plaats honderd met nul punten en een doelsaldo van 1-24.

Topscorer werd Thijs Hateboer van Nieuw Buinen met elf treffers. Mark Timmer van het verrassend goed presterende CEC volgde met tien treffers als goede tweede. Frank Suurd van Rolder Boys en Jos Fidom van HZVV scoorden beiden acht keer. David van Zandwijk van DKB en Jos Smidt van Titan vonden elk zeven keer het doel.

In Poule A ging het volgens verwachting tussen twee finalisten van vorig jaar, HZVV en SVBO zondag. Het onderlinge duel eindigde gelijk, maar Angelslo, EHS ’85 en Bargeres werden ruim verslagen. HZVV eindigde door een beter doelsaldo als eerste en SVBO als tweede. Tweedeklasser Dedemsvaart en finalist van vorig jaar bleef knap eersteklasser Hoogeveen voor. Dedemsvaart won met 2-1 van Hoogeveen, maar kwam tegen Olympia ’28 niet verder dan 0-0. Noordscheschut werd in Hoogeveen poulewinnaar, maar dat ging niet gemakkelijk. Bergentheim hield de titelverdediger op 2-2 en vierdeklasser Elim werd met moeite verslagen. Elim werd knap tweede en maakte een sterke indruk. In Dalen was vierdeklasser DSC ’65 uit Dalerveen de grote verrassing met een knappe tweede plaats achter favoriet Dalen. DSC ’65 won drie keer en Dalen kende de grootste moeite met de buurman: 1-0. In Nieuw Weerdinge presteerde vierdeklasser Titan, dat het toernooi al twee keer won, sinds lange tijd weer eens ongenaakbaar. De ploeg werd ruim eerste en versloeg eersteklasser en finalist van vorig jaar Nieuw Buinen met maar liefst 1-4. SV Turkse Kracht uit Deventer kende een uitstekend debuut. In Ommen won de derdeklasser alle wedstrijden en liet goed voetbal zien en ontpopte zich als een gevaarlijke outsider. OVC ’21 verraste met een tweede plaats en daardoor is het toernooi voor OZC al snel ten einde. Debutant WVV ’34 uit Hengevelde plaatste zich voor de kwartfinale door drie zeges en alleen Gramsbergen was net te sterk. In Hollandscheveld was het een spannende strijd tussen Hollandscheveld en Ruinerwold, waarbij de thuisclub op doelsaldo de eerste plaats pakte. Zesvoudig winnaar Hodo had heel lang een abonnement op de eerste plaats, maar moest nu genoegen nemen met een derde plaats, maar de kwartfinale werd op het nippertje gehaald.

Op woensdag 27 december wordt het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi vervolgd met de kwartfinales in tien hallen. Er wordt gespeeld in Emmen (Angelslo), Dedemsvaart, Dalen, Hoogeveen, Zwartemeer, Hardenberg, Emmen (Esdal), Nieuw-Weerdinge, Westerbork en Ommen. De nummers een en twee en de vijf beste nummers drie plaatsen zich voor de halve finale op zaterdag 30 december in vijf hallen.