Voorbeschouwing DNO Sportweekend

Voorbeschouwing DNO Sportweekend

REGIO – Bijna alle ploegen mogen het veld weer op of de zaal weer in. Mooie streekderby’s en belangrijke wedstrijden in verband met periodetitels. Dit weekend in DNO Sport.

Staphorst reist af naar Bunschoten waar het speelt tegen VV Eemdijk. Staphorst staat er goed voor in de tweede periode en treft in Eemdijk een grote concurrent. Door het verschil in het aantal gespeelde wedstrijden vertekent de stand iets, maar als Staphorst weet te winnen zet het een grote stap richting het eerste prijsje van het seizoen.

Rouveen pakte afgelopen weekend verdienstelijk een punt tegen Hatto Heim. Zaterdag speelt het de derby in Hasselt tegen Olympia’28. Om aan te kunnen sluiten bij de middenmoot zouden de punten zeer welkom zijn in Rouveen. In de thuiswedstrijd tegen Olympia’28 boekte Rouveen een 2-0 overwinning. Daarna won het in elf wedstrijd nog slechts één keer.

ZZVV verkeert niet in de allerbeste vorm. Tegen Hardenberg’85 werd voor de zesde keer op rij niet gewonnen. In de streekderby tegen Hollandscheveld zal een overwinning nodig zijn om niet nog verder weg te zakken op de ranglijst. In de eerste wedstrijd van het seizoen won ZZVV op eigen veld met 3-2 van Hollandscheveld door in het laatste kwartier een 2-0 achterstand goed te maken.

Voor Vitesse’63 staat zaterdag de inhaalwedstrijd tegen Nagele op het programma. Een duel tussen de nummer zeven en acht van de vierde klasse A. Bij winst schuift Vitesse’63 direct twee plaatsen omhoog op de ranglijst. Alleen dat al moet motivatie zijn voor een goed resultaat.

Ook VVAK speelt de eerste wedstrijd na de winterstop. In Winschoten treft het de zaterdagtak van WVV.  Die ploeg verloor vorige week enigszins verrassend van NKVV, kan VVAK ook voor een kleine verrassing zorgen tegen WVV?

Zondag speelt Ruinerwold tegen de koploper in 2L. Op eigen veld ontvangt het Stadskanaal. Op de eerste speeldag van het seizoen verloor Ruinerwold met 4-1 van Stadskanaal dus zal de ploeg van Henri Spijkerman revanche willen nemen. Daarnaast heeft Ruinerwold de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Eerder dit seizoen verschalkte het al eens Valthermond dat op dat moment koploper was.

Zuidwolde komt in de zelfde klasse uit tegen Lemelerveld. Na het knappe punt bij Valthermond zal de ploeg gebrand zijn op de drie punten die er voor kunnen zorgen dat de gevarenzone uit beeld verdwijnt en er naar boven kan worden gekeken op de ranglijst.

Ruinen verloor vorige zondag de derby tegen Wacker. In de thuiswedstrijd tegen De Blesse kan de ploeg zich weer herstellen. In de misschien wel spannendste competitie van Nederland is nog van alles mogelijk en met een paar overwinningen op rij is de koppositie zomaar weer in beeld.

Wacker is vol vertrouwen na de derbyzege op Ruinen. Als er zondag wordt gewonnen van Steenwijkerwold lonken ook de topposities voor de ploeg uit De Wijk. Eerder in het seizoen verloor Wacker met 1-0 van Steenwijkerwold. Er valt dus nog een appeltje te schillen.

KIOS speelt zondag de lastige thuiswedstrijd tegen Wez Handich/Dow. Om de druk op DOS Kampen / Veltman en Phoenix te houden zal een overwinning noodzakelijk zijn. De uitwedstrijd werd ruim gewonnen door de dames en heren uit Ruinerwold. Lukt dat ook in de eigen sporthal?

ZKC’19 staat al een tijdje op drie punten van koploper Rodenburg. Omdat gat niet groter te laten worden, zal er zondag gewonnen moeten worden van SIOS. Die ploeg verzamelde in de eerste tien wedstrijden vijf punten. Op papier geen al te zware opgave voor de Zuidwoldigers, maar de praktijk komt lang niet altijd overeen met de verwachtingen.

Op zaterdag hebben we een gesprek met Anne Tauber. De Ruinense won deze week de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.

We wensen alle ploegen uit het DNO-gebied heel veel succes.

Veel livesport en interviews zijn te horen tijdens de uitzendingen van DNO Sport.

Zaterdag             14:00 – 17:00
Zondag                14:00 – 17:00
Maandag             19:00 – 20:00