Voorbeschouwing DNO Sport: cruciale fase breekt aan

Voorbeschouwing DNO Sport: cruciale fase breekt aan

Na de Siberische omstandigheden van vorige week, hopen we met z’n allen op beterschap. Het zou het voetbalspelletje voor de speler en de supporter een stuk aantrekkelijker maken. De DNO-clubs komen langzaam maar zeker in de meest cruciale fase van het seizoen.

Zaterdag

Staphorst is wel weer eens toe aan een lekkere competitiedriepunter. Vorige week verloor de ploeg voor het eerst sinds lange tijd weer eens. Urk ging het beste met de omstandigheden om er bevestigde ook op het Noorderslag de uitstekende huidige vorm. Om de bovenste plaats lijken de Staphorsters afgehaakt, maar een prijsje in de vorm van nacompetitie zit er zeker in. Daarvoor is winnen bij laagvlieger NSC Nijkerk noodzakelijk.

ZZVV had de overwinning voor het grijpen, vorige week bij SVN’69 in Nijeveen. In het laatste kwartier bogen de gastheren een 0-1 achterstand echter om in een 2-1 overwinning. De zesde plaats op de ranglijst lijkt op het eerste gezicht prima, maar veel ploegen staat er (soms met wedstrijden te goed) zeer kort achter. Winnen van hekkensluiter SCN is dit weekend het devies.

Een andere ploeg die wel weer eens een driepunter kan gebruiken is SC Rouveen. Na de overwinning van Reaal Dronten en het verlies van SC Rouveen vorige week, zijn de Drontenaren tot op drie punten genaderd. Ook zaterdag geen eenvoudige opgave voor de mannen van Klaas Mijnheer. Tegenstander Zwolsche Boys is in bloedvorm en stoomde in korte tijd op naar plek vier.

Vitesse’63 herstelde zich vorige week op eigen veld tegen Tollebeek van de verliespartij bij Heeg van een week eerder. Eenvoudig ging dat niet, hoewel Vitesse’63 de hele wedstrijd de baas was. Drie minuten voor tijd bezorgde de talentvolle Frits ten Kate de Koekangers de overwinning. Om kans te blijven maken op een nacompetitieticket moet ook zaterdag tegen Nagele worden gewonnen.

De wedstrijd van VVAK werd vorige week afgelast. Deze week gaan de oranje-groenen op bezoek bij SV Mussel. Bij een overwinning kan VVAK de onderste plaatsen voorlopig achter zich laten en aansluiting zoeken bij de middenmoot van 5E.

Zondag

In de Tweede klasse L heeft Ruinerwold de smaak te pakken. Na de overtuigende derbywinst op Zuidwolde (3-0) werd vorige week ook het traditioneel lastige Olyphia aan de zegekar gebonden (0-1). Zondag kan Ruinerwold laten zien dat de overwinningen geen incident waren, als Germanicus naar De Wolden komt. De Coevordenaren zijn de winsterstop niet goed uitgekomen en staan zevende.

Zuidwolde had vorige week dus iets goed te maken. Dat gebeurde op eigen veld tegen  hoogvlieger Stadskanaal, met ruime cijfers: 3-0. Daarmee zet het elftal van Bas Bijen weer een stap richting het uiteindelijke doel: handhaving in het debuutseizoen in de tweede klasse. Zondag weer een lastige opgave, op bezoek bij de nieuwe nummer drie Dedemsvaart.

Wacker kon vorige week niet in actie komen, door de wedstrijden tegen Oranje Zwart ging een streep. Zondag krijgt de equipe van Ruud Westerhoven een nieuwe kans om zich te handhaven in de subtop van 4E. Het lastige uitduel bij koploper Oldeholtpade staat op de rol. Kan Wacker de titelstrijd weer extra spannend maken?

Een flinke tegenvaller voor Ruinen afgelopen zondag, de late gelijkmaker van Old Forward. Daardoor blijft het voorlopig steken op plaats negen, wel met slechts elf gespeelde wedstrijden. Zondag reist Ruinen af naar FC Kraggenbrug, waar winst toch adel verplicht lijkt.

IJhorst liet vorige week na de titeldroom levend te houden. Op bezoek bij laagvlieger Kuinre kwam het niet verder dan 0-0. Zondag speelt IJhorst tegen hekkensluiter Willemsoord, terwijl koploper Ulu Spor het lastige klopbare Scheerwolde ontvangt. Wordt vervolgd!