Regio stevent af op ‘kunstgrasweekend’

Regio stevent af op ‘kunstgrasweekend’

REGIO – We steven in de regio opnieuw af op een kunstgrasweekend.  Nadat de KNVB vrijdag al de wedstrijden in de B-categorie eruit gooide, lijkt het er toch op dat er morgen helemaal niet op natuurgras gespeeld zal worden. Toch blikken we maar vooruit op het gehele programma.

In de hoofdklasse B is de wedstrijd tussen Staphorst en CSV Apeldoorn vrijdagmiddag al afgelast.

Het lijkt erop dat de wedstrijd in 3D tussen ZZVV en LTC wel z’n doorgang zal vinden. De Zuidwoldigers snakken naar een overwinning en zijn weggezakt naar plaats negen. Ook tegenstander LTC kent een lastige fase. De Assenaren willen blijven meedoen om het kampioenschap en een terugkeer naar de tweede klasse. Voor welke ploeg gaat de zon zaterdag schijnen?

Een negenpuntenduel zaterdag voor SC Rouveen. Het elftal gaat op bezoek bij hekkensluiter Reaal Dronten. Winst is een noodzaak geworden. Overigens beschikt Reaal als een van de weinige verenigingen in 3C niet over een kunstgrasveld.

Vitesse’63 zit in een flow en wil het uitstekende gevoel na de 9-2 zege op SVBS’77 zo lang mogelijk vasthouden. Gezien het affiche moet dat te doen zijn, want Ben Batterink gaat met zijn equipe naar het Friese Sleat in Sloten. Dat is met vier puntjes de hekkensluiter. Toch zal Vitesse’63 waken voor onderschatting. Ook bij Sleat geen kunstgras.

Voor Ruinerwold wordt het zondag wel weer eens tijd voor een overwinning. Als rodelantaardrager gaat het op bezoek bij Lemelerveld, dat zich ook in de onderste regionen van 2L bevindt. De Sallanders verloren echter nog niet in de drie duels na de winterstop (twee gelijk, een winst). In Lemelerveld ligt wel een kunstmat.

Ook voor Zuidwolde een uitwedstrijd. In Gelderland speelt het tegen medepromovendus Heerde. De geel-zwarten doen het met een vijfde plaats voorlopig uitstekend. Zuidwolde moet uitkijken dat het niet richting de degradatieplaatsen wegzakt. Het hoofdveld van Heerde bestaat uit kunstgras.

Voor Ruinen staat de thuiswedstrijd tegen RKO op de planning. De Ruttenaren staan op de twaalfde plaats. Ruinen kwam dit seizoen als enige in 4E nog maar negen keer in actie. Er komen dus drukke weken aan voor de ploeg van Phillipe Karhof.

Ook voor Wacker een thuiswedstrijd. Aan de Wiltenweg ontvangt het hekkensluiter BEW uit Vledder. Wacker is aan een opmars bezig en BEW lijkt dus een logisch volgend slachtoffer. Ook in De Wijk ligt uiteraard geen kunstgras.

In de 5e klasse A won IJhorst zondag het eerste duel na de winterstop op overtuigende wijze. Bij Wapserveen werd het 0-4. Zondag gaat IJhorst voor de topper op bezoek bij het eveneens kunstgrasloze Uffelte. In diezelfde klasse is het voor DOS’63 inmiddels bijna drie maand geleden dat er een competitieduel werd afgewerkt. Dit weekend lijkt het treffen met Giethoorn opnieuw niet door te kunnen gaan.

KIOS kan zich gaan richten op het verdedigen van de koppositie op het veld nu DOS Kampen in de zaal het kampioenschap wist op te eisen. KIOS werkt nog twee wedstrijden onder dak af, te beginnen met het inhaalduel bij Refleks in Rijswijk, aanstaande zondag.

Ondanks de weersomstandigheden zijn we er dit weekend iedere dag bij!