Race teams uit Nieuwleusen azen op Nederlands kampioenschap

Race teams uit Nieuwleusen azen op Nederlands kampioenschap

Zaterdag 12 oktober kunnen zowel Start-racing als Oosterveens Ashford Formula racing uit Nieuwleusen een Nederlands kampioen afleveren. De coureurs van beide teams staan er goed voor in het kampioenschap ONK Superbike en ONK Supersport.

Voor Oosterveens Ashford Formula racing is het de eerste keer dat ze echt meestrijden om de titel. Jeroen Hilster, het achttienjarige talent uit Lieveren, staat er goed voor. Met nog twee races te gaan, is hij koploper met vijf punten voorsprong op concurrent Nick Vlaar. In de twee resterende races zijn er nog 25 punten per race te verdienen dus zal hij moeten proberen beide races in de SuperCup 600 voor Vlaar te eindigen. Ook de nummer drie Eduard Troost uit Staphorst, van Troost Timmerfabriek racing, heeft nog een kleine kans om het kampioenschap binnen te halen.

Danny van der Sluis van Start-racing is in het kampioenschap van de SuperCup 1000 de jager op koploper Cliff Kloots. Hij heeft negen punten achterstand en zal die achterstand goed moeten maken in de races op 12 oktober. Bij twee overwinningen is van der Sluis zeker van het kampioenschap, bij elke andere uitslag zal hij de koploper achter zich moeten houden met één of meerdere rijders ertussen.

Voor de SuperCup 1000 races begint van der Sluis om 13.15 en 16.45 uur aan zijn ronden over het circuit. De laatste races van Jeroen Hilster, op de ten Kate Yamaha R6, in de SuperCup 600 van dit seizoen gaan om 14.50 uur en 17.40 uur van start.

Naast deze zijn er nog meer wedstrijden onder andere de ProCup 600 met Leon Stolte uit Nieuwleusen. Zijn races beginnen om 12.45 en 16.15 uur. De toegang tot de tribunes en paddock van het TT-circuit in Assen zijn gratis. Dit is de uitgelezen mogelijkheid om van dichtbij te genieten van de Nederlandse top in het wegracerij.