Jong en oud samen in beweging tijdens Jubileum Festival

Jong en oud samen in beweging tijdens Jubileum Festival

DRENTHE – Vrijdag 16 november 2018 vierde SportDrenthe haar 50-jarig jubileum met een groots indoor festival in de Expo in Assen. Jong en oud, professionals en inwoners van Drenthe wisten de festivallocatie te vinden en overal waar je keek werd meegedaan aan de sport- en spelactiviteiten. De tenten waar ieder half uur inspiratiesessies plaatsvonden waren goed gevuld en iedere spreker had een aandachtig publiek. Om 14.00 uur was de officiële opening, waarna Quattrobar een waar spektakel neerzette met hun nieuwe show: ‘In the army’. Niemand minder dan sportief cabaretier Viggo Waas sloot de dag af, staand op een tafel, dicht bij het publiek zorgde hij voor een sportieve afsluiting.

SportDrenthe is trots op dit jubileum en is blij te zien dat Drenthe dit feestje graag samen wilde vieren. Sport en bewegen is enorm belangrijk en deze middag werd heel snel duidelijk dat zowel jong als oud met veel plezier meedeed aan alle activiteiten. De trampolines van Bellicon waren de hele middag gevuld met springende mensen, vooral kinderen deden mee aan de clinics MTB fietsen, Klas op Wielen en het handbiken. De oud-profs van FC Emmen zorgden voor een mooie combinatie van Walking Football voor senioren en een fanatieke voetbalclinic voor de jeugd. Ook e-Sporter Luuk Jans vond vele uitdagers voor zijn FIFA-spel. Op het seniorenplein werd door jong en oud fanatiek meegedaan aan dynamictennis, stuitvolleybal, stoelyoga en zitdansen. Met de spontane akoestische live begeleiding van DuoSonic op de gitaar, werden de stoelen al snel aan de kant gezet. Met nieuwe sporten als freerunning, slacklinen, discgolf, curling en de MQscan was er genoeg aanbod om ook eens iets nieuws uit te proberen.

Inspiratiesessies
Het belang van sport en bewegen werd bovendien in de inspiratiesessies door professionals nog eens ondersteund. Met lezingen van Rogier Hoenders en Mathieu de Greef werd duidelijk wat bewegen wetenschappelijk doet voor lichaam en geest. Marrijtje Molenhuis en Mariëlle Tromp vertaalden deze wetenschap naar de praktijk. En Kennislab BIOR gaf mensen in hun workshop handvatten en ideeën voor bewegen in de openbare ruimte. Voor verenigingen werd een blik in de toekomst geworpen door een 1-2tje tussen Berend Rubingh en Anne Prins en kon men kennismaken met de gezondere kantine. Met de sportdialoog voor politiek Drenthe en de kennisbijeenkomst van Kenniscentrum Events voor de evenementen- organisatoren was het programma helemaal compleet.

Voor SportDrenthe was dit de aftrap van een jubileumjaar vol activiteiten die allemaal iets te maken hebben met het getal 50. Vanaf nu zal er iedere week een nieuwe column online verschijnen met verhalen over de sport in Drenthe. Vanaf januari zullen de jubileumactiviteiten echt losbarsten. Hou de site 50jaar.sportdrenthe.nl in de gaten voor alle up-to-date informatie