Overlast ganzen op diervriendelijke wijze verholpen

Overlast ganzen op diervriendelijke wijze verholpen

De ganzen bij en langs het water in de vogelbuurt in Staphorst-Zuid veroorzaken overlast. Met grote regelmaat krijgt de gemeente Staphorst hier meldingen over van inwoners. De ganzen worden daarom binnenkort gevangen en herplaatst.

De ganzen vervuilen met hun uitwerpselen het park en de speelplek. Daarnaast ligt er veel poep op het fiets- en wandelpad, wat kan leiden tot vieze paden en mogelijk gevaarlijke situaties. De speeltuin is ook vervuild door de ganzen en kinderen willen er daardoor liever niet meer spelen.

Niet voeren!
Inwoners van de gemeente Staphorst kunnen helpen overlast van ganzen te voorkomen. Voer geen ganzen en gooi uw afval in de afvalbak of neem dit mee naar huis, zo roept de gemeente op. Ganzen en eenden zijn grazers, brood voeren is slecht voor dier en woonwijk. Het eten van brood verstoort de natuurlijke drang naar honger, dieren bewegen minder en tot slot ontstaat op plaatsen waar gevoerd wordt overbevolking. Te veel dieren op een te kleine plek leidt tot agressief gedrag.

De ganzen worden naar verwachting medio juli gevangen en verplaatst door een bedrijf dat de ganzen op een diervriendelijke wijze opvangt.