Wethouder Turskma legt fundament voor fietsbrug over de N48

Wethouder Turskma legt fundament voor fietsbrug over de N48

Op zaterdag 13 mei zijn met een grote kraan 4 betonnen liggers van elk 36 meter lang over de N48 geplaatst. Deze liggers zijn de basis voor een nieuwe fietsbrug over de Rijksweg. De fietsbrug komt in de buurt van het bestaande viaduct en ecoduct Stiggeltie. Wethouder Mark Turksma was voor deze bijzondere operatie op zaterdag 13 mei voor dag en dauw ter plaatse. Samen met aannemer Van Spijker Infrabouw en andere betrokkenen opende hij de werkzaamheden die het fundament voor de fietsbrug leggen.

De nieuwe fietsbrug verbindt het bestaande fietspad tussen Linde en Dedemsvaart met een nieuw stuk fietspad naar Zuidwolde. Voor de bouwvak in 2023 moet dit klaar zijn. Dan kunnen fietsers vanaf de Ommerweg in Zuidwolde bijna tot aan de bebouwde kern in Linde fietsen. Voor een groeiende groep scholieren die vanuit Zuidwolde en omgeving naar de middelbare school in Dedemsvaart gaat, ontstaat zo een veilige fietsroute naar school.

De totstandkoming van het fietspad en de fietsbrug is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, Provincie Drenthe, Het Drentse Landschap, gemeente De Wolden, Plaatselijk Belang Linde en Dorpsbelangen Zuidwolde. Wethouder Turksma: “Met dit fietspad hebben we straks een fietsroute die aan alle wensen en eisen van de inwoners, de natuur en de veiligheid voldoet. Vandaag is een mooi moment om daarbij stil te staan en te waarderen wat je in goede samenwerking kunt bereiken.”

Om het dagelijkse verkeer op de N48 zo min mogelijk te hinderen, is het plaatsen van de liggers op een zaterdag en zondag gepland. De N48 was hiervoor van vrijdagavond laat tot en met zondag einde dag gesloten. Bij de liggers zijn direct hekken geplaatst en verdere veiligheidsmaatregelen genomen. Voor de afbouw van de brug hoeft de N48 niet nog eens gesloten te worden.