Steungezinnen gezocht

Steungezinnen gezocht

Sinds 2 jaar kunnen gezinnen in de gemeente De Wolden die overbelast zijn, een beroep doen op Buurtgezinnen. Buurtgezinnen is een initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die overbelast zijn (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en gelijkwaardig. Vraaggezin en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de inhoud van de ondersteuning.

De ondersteuning kan bijvoorbeeld bestaan uit de kinderen naar zwemles of sport brengen, ze af en toe een dag in het weekend, middag of avond opvangen of een rustige huiswerkplek bieden. Maar ook: meegaan naar ouderavonden, helpen bij het vieren van de verjaardag of er samen op uitgaan met beide gezinnen. Maatwerk dus!
Op dit moment zoekt Buurtgezinnen voor diverse gezinnen een steungezin in Koekange/de Wijk, Zuidwolde, Ruinen en Ruinerwold. Kijk voor profielen op www.buurtgezinnen.nl.

Een steungezin wordt voor een langere periode de steun en toeverlaat voor een vraaggezin op het gebied van de opvoeding van de kinderen. Welke ondersteuning een steungezin biedt en hoeveel tijd het gezin erin steekt, is afhankelijk van de gemaakte afspraken. De ondersteuning kan ook veranderen in de loop van de tijd.

Meer informatie
Wilt u steungezin worden of wilt u meer informatie hierover. Neem dan contact op met Heidy Bouma, zij is coördinator voor Buurtgezinnen in De Wolden, via heidy@buurtgezinnen.nl. Meer informatie is te vinden op www.buurtgezinnen.nl. Buurtgezinnen is ook te volgen op Facebook https://www.facebook.com/Buurtgezinnen.in.Hoogeveen.en.De.Wolden