Expositie gemeentehuis; BN’ers door hou2use

Expositie gemeentehuis; BN’ers door hou2use

Sinds 19 april exposeert hou2use in het gemeentehuis in Zuidwolde. Gerhard van Dijkhuizen en Colet Scheper hebben eind 2020 het concept hou2use bedacht. Op basis van een foto bedenken, ontwerpen en maken zij unieke, betaalbare kunst en persoonlijke cadeaus op hout. Zij hechten sterk aan duurzaamheid en daarom werken ze bij voorkeur met verfresten op afvalhout.

Gerhard en Colet halen overal inspiratie uit. Er zijn altijd mensen die het nieuws halen of op een andere manier de aandacht trekken. Van muzikanten tot wereldleiders, van topsporters tot beleidsmakers en van wetenschappers tot gewone mensen. Hun werkt is te verdelen in verschillende thema’s zoals afscheid, dieren, feest, gezin, muziek en sport.

Het duo maakt ook persoonlijke kunst in opdracht. Ze werken bij voorkeur in opdracht vanaf een bestaande foto. Samen met de klant zoeken ze een of de meeste geschikte foto uit om een kunstwerk op hout van te maken. Hierbij besteden ze naast de foto ook veel aandacht aan het hout zelf. De keuze voor het hout is cruciaal voor het uiteindelijke resultaat. Hierbij spelen de textuur en de kleur van het afvalhout een belangrijke rol.

Medio 2021 zijn Gerhard en Colet voor zichzelf begonnen en hebben zij ook de laatste hand gelegd aan de galerie (tevens atelier) “De Liemkelder” in de kelder van hun gezamenlijke woning aan de Liemkoele 12 in Zuidwolde. Het is een mooie ruimte geworden met genoeg plek om te werken, te ontspannen en te etaleren. Ook verzorgen zij daar creatieve workshops voor zowel kinderen als volwassenen (maximaal 8 personen).

U bent van harte uitgenodigd een kijkje te nemen bij de nieuwe expositie in het gemeentehuis in Zuidwolde. Het werk van hou2use is tot en met 4 oktober te bewonderen tijdens kantooruren. Voor meer informatie kijkt u op: www.hou2use.nl.