Basisschool Het Veldboeket ontvangt kwaliteitskeurmerk verkeersveiligheid

Basisschool Het Veldboeket ontvangt kwaliteitskeurmerk verkeersveiligheid

Kindcentrum Het Veldboeket, een kleinschalige basisschool in Veeningen, is met vlag en wimpel geslaagd voor Het Drents Verkeersveiligheidslabel. Het label is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die laten zien dat zij verkeersveiligheid en praktische verkeerslessen een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Op 31 mei reikte Wethouder Mark Turksma tijdens een feestelijke bijeenkomst het label namens provincie en gemeente op de school uit.

Wethouder Mark Turksma reikt het Verkeerslabel uit aan Jeanine Lijster (verkeerscoördinator op school Het Veldboeket)
In het voorjaar van 2020 is Het Veldboeket begonnen met een actief beleid op verkeersveiligheid. Alle groepen kinderen krijgen nu praktische verkeerslessen op school, ouders worden betrokken en er is gewerkt aan een verkeersveilige schoolhuisroute. Tijdens het behalen van het label heeft de school met steun van provincie en de gemeente afgelopen jaar ook een verkeersparcours op het schoolplein laten aanbrengen. Verkeer leer je niet zittend op je stoel. Kinderen leren het door te ervaren, door te doen.

In elke groep worden nu elk jaar oefeningen gedaan, zoals lopen op de stoep, rechts blijven rijden, oversteken en fietsvaardigheidsoefeningen. Wethouder Mark Turksma ondersteunt dit van harte: “Vanuit de provincie en de gemeente vinden wij de veiligheid van jonge verkeersdeelnemers heel belangrijk. Het is goed dat de kinderen continu leren hoe je daar mee omgaat en dat ze dat ook echt oefenen. Continue aandacht en zo’n parcours helpen enorm bij de bewustwording en veilig gedrag. Want jong geleerd is oud gedaan!”

Basisscholen in Drenthe kunnen zich vrijwillig aanmelden voor Het Drents Verkeersveiligheidslabel. Om het label te behalen en te behouden, moeten zij het schoolbeleid hierop aanpassen en blijvend voldoen aan meerdere criteria. Van de veertien basisscholen in De Wolden doen er elf mee aan dit verkeersveiligheidstraject. Het Veldboeket is de negende school in de gemeente die het keurmerk heeft behaald.