WereldWinkel Westerbork zorgt voor uitgebreide Boekenbeurs

WereldWinkel Westerbork zorgt voor uitgebreide Boekenbeurs

Dit jaar tijdens de 23ste Boekenbeurs van de WereldWinkel in Westerbork zijn er heel veel mooie en goedkope producten in de aanbieding. Ditmaal zijn meer dan 10.000 Nederlandse, Duitse, Franse en Engelse boeken te koop en deels zijn dat volledig nieuwe exemplaren. In de aanbieding zijn heel veel fijne en hoogwaardige onderdelen te koop. Een aantal voorbeelden met teksten over: reizen, sport, natuur, kunst, muziek, oorlog, dieren, geschiedenis, koken, kunst, hobby, humor, koningshuis, litaratuur, geneeskunde, planten, religie, spionage, streektaal, wereldliteratuur, planten, kinderliteratuur, sociologie, poëzie en woordenboeken.
En dit jaar is er ook een groot aantal muzikale kaarten in de aanbieding. Zo zijn er onder andere heel wat dozen vol met DVD’s, CD’s en LP’s. De grammofoonplaten en filmpjes die te koop komen, gaan over populair, jazz en klassiek.

Alle boeken en andere onderdelen zijn vanaf april aangebracht bij de WereldWinkel in Westerbork. Een paar heren brengen die elke week naar het gebouw met daarin veel kamers waar de voorbereiding van de Boekenbeurs plaatsvindt. Daar zijn diverse dames elke week twee ochtenden bezig om alles goed in te delen en klaar te maken voor de verkoopdag. Ze werken daar als vrijwilligers en vinden het leuk om alles goed voor te bereiden.

De verkoopdag is op zaterdag 5 oktober 2019 in Kerkelijk Centrum De Voorhof, Hoogeveenseweg 4 in Westerbork. Om 10.00 uur is het begin en het duurt dan tot 16.00 uur. Bezoekers zijn hartelijk welkom. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen en wie ouder is betaalt voor de toegang slechts € 1,– per persoon. Wie een kop koffie of thee wil drinken, kan dat doen tegen betaling van een lage prijs.

De opbrengst van de verkoopdag gaat voor 50% naar de WereldWinkel in Westerbork en de andere helft is voor arme mensen in derdewereldlanden. Er wordt dan gekozen voor inwoners van Afrika, Midden- en Zuid-Amerika en voor mensen in Zuid- en Zuidoost- Azië.
Dit alles is mogelijk dankzij de hulp en medewerking van tientallen vrijwilligers. Dat zijn mensen in en rond Westerbork die het leuk en belangrijk vinden om vrijwilligerswerk te doen. Zij helpen graag mee aan het succesvol doorgaan van de WereldWinkel en ook om arme mensen in verre buitenlanden te ondersteunen. En zo is de Boekenbeurs een zinvol evenement.