Welzijn de Wolden start cursus voor meer geluk

Welzijn de Wolden start cursus voor meer geluk

De natuur in en gelukkiger leren leven, Gina van den Berg en Annemiek Echten van Welzijn De Wolden zijn ervan overtuigd dat deze combinatie veel mensen op weg kan helpen. Ze organiseren daarom Vitamine Groen, gewoon doen. Deze cursus voor meer geluk, positieve energie en innerlijke rust start vanaf eind februari in De Wolden.

Veel mensen zijn ernaar op zoek en door alles wat ons via de media wordt voorgespiegeld, lijkt geluk maakbaar, zo vertelt trainer Gina van den Berg. Dat is natuurlijk niet zo, maar je kunt er wel invloed op hebben. Met aandacht voor kleine dingen en de focus op wat voor jou belangrijk is, is meer geluk te ervaren. De training leert je om meer te genieten van het leven en daarmee geestelijk maar ook lichamelijk lekker in je vel te zitten. Collega Annemiek Echten benadrukt dat mensen van alle leeftijden en achtergronden mee kunnen doen. Je hoeft het geluk niet kwijt te zijn geraakt of duidelijke klachten te hebben. Ook als je weinig energie hebt of jezelf in de waan van alle dag wat rust gunt, is Vitamine Groen geschikt. Het levert altijd nieuwe inzichten en perspectief op. Mensen kunnen daar meestal zelf mee verder. En mocht het meer losmaken, dan kunnen we vanuit onze organisatie specifieke hulp bieden.

De cursus bestaat uit een gevarieerd programma van 8 buitenactiviteiten van ieder 2 uur in Ruinen en omgeving. De deelnemers gaan daarmee wekelijks aan de slag via wandelingen, lichamelijke en creatieve oefeningen en gesprekken. Het is fantastisch wat de natuur voor iemand kan doen, vervolgt Gina enthousiast. In de natuur hoef je niets. Juist daardoor merk je meer op en laat je los wat niet belangrijk is. In de groep delen de deelnemers hun ervaringen en leren zo ook van elkaar.

De cursus wordt gegeven in de periode tussen 25 februari en 21 april met een terugkomochtend op 16 juni. De kosten bedragen 15 euro inclusief cursusmateriaal en koffie/thee. Mochten de kosten of het vervoer naar Ruinen een probleem zijn, dan is overleg over een oplossing altijd mogelijk. Voorafgaand aan de cursus vindt een intakegesprek met een van de trainers plaats.
Voor meer informatie en aanmelden, bel met 0528-378686 of mail naar ginavandenberg@welzijndewolden.nl.