Thema-avond over Gezondheid, Welzijn en Zorg in de dorpen

Thema-avond over Gezondheid, Welzijn en Zorg in de dorpen

RUINEN – Op woensdagavond 17 januari organiseren de PvdA-afdelingen van De Wolden, Westerveld en Meppel een thema-avond over Gezondheid, Welzijn en Zorg in dorpen en buurtschappen. Centraal staat de vraag hoe we zorg en welzijn in de dorpen kunnen combineren en welke rol onze dorpshuizen hierbij kunnen hebben.
De avond vindt plaats in dorpshuis ÔÇÖt Neie Punt in Ruinen en begint om 20:00 uur. Toegang is gratis.

Deze avond is de derde en afsluitende avond van een serie avonden over Wonen, Werken en Welzijn/Zorg die de 3 PvdA afdelingen organiseren. Harm Brouwer, voormalig Tweede Kamerlid voor de PvdA en pleitbezorger voor leefbare kleine kernen, gaat in gesprek met de zaal over de zorgmogelijkheden vanuit dorpshuizen. Daarnaast zal door de stichting Welzijn De Wolden een inleiding gehouden worden over Welzijn op recept, minder zorg en meer welzijn. Welzijn op recept is ontwikkeld door huisartsen, pati├źnten met een recept worden in een aantal gevallen door de huisarts doorgestuurd naar een welzijnscoach i.p.v. naar de apotheek.

Naast geïnteresseerde inwoners worden ook huisartsen, praktijkondersteuners en dorpshuisbesturen nadrukkelijk uitgenodigd.