Schouwburg Ogterop opent haar deuren

Schouwburg Ogterop opent haar deuren

REGIO – Op woensdag 1 juli kan Schouwburg Ogterop haar deuren weer openen. Die dag zal de eindmusical van CBS Het Kompas uit Meppel in de grote zaal van Ogterop worden uitgevoerd. Na een bijzonder schooljaar kunnen de leerlingen van de drie groepen 8 op een bijzondere manier afscheid nemen. En hun ouders kunnen erbij zijn.

In samenwerking met Filmhuis Meppel vertoont Ogterop op donderdag 2 juli de film ‘De Patrick’ in de Grote zaal. Een tragikomisch familiedrama met onder andere Pierre Bokma over Patrick die na de dood van zijn vader een naturistencamping moet overnemen. De kaartverkoop is gestart via www.schouwburgogterop.nl.
Vanaf september zullen er ook weer theatervoorstellingen te zien zijn in Schouwburg Ogterop. Met inachtneming van de 1½ meter afstand tussen bezoekers kan Ogterop 100 bezoekers ontvangen in de Grote zaal en 30 bezoekers in de Engelenbak.

Ogterop had al een prachtig programma samengesteld voor het nieuwe theaterseizoen 2020-2021. Echter door de Corona-maatregelen is er ook veel veranderd in het aanbod van gezelschappen en producenten, waardoor het programma nu wordt herzien.
Ook merkt Ogterop dat er veel vraag is van bedrijven, stichtingen en overheden naar locaties en mogelijkheden om vergaderingen, congressen en personeelsbijeenkomsten te kunnen organiseren.
Door de Corona-maatregelen konden de voorstellingen in de periode van 12 maart t/m 1 juli niet doorgaan in Ogterop. Van bijna alle voorstellingen is nu bekend of deze verplaatst kunnen worden naar een andere datum of dat deze definitief niet door gaan. De bezoekers van deze voorstellingen zijn door Ogterop geïnformeerd. Bezoekers hebben de keuze gekregen om de voorstelling op de nieuwe datum te bezoeken, het betaalde bedrag teruggestort te krijgen, als digitaal tegoed te laten staan of het bedrag te doneren waarbij 25% ten goede komt aan Ogterop en 75% aan het betreffende gezelschap. Van een paar voorstellingen is nog niet bekend of er een nieuwe datum komt. Zodra Ogterop hierover uitsluitsel heeft, worden de bezoekers direct geïnformeerd.