Open dag helpt jongeren bij keuze opleiding middelbaar beroepsonderwijs

Open dag helpt jongeren bij keuze opleiding middelbaar beroepsonderwijs

Hoogeveen – Op donderdag 28 november houdt het Alfa-college in Hoogeveen de eerste Open dag van dit schooljaar. Wie op zoek is naar een mbo-opleiding kan hier van 16.00 tot 20.00 uur terecht. Eindexamenleerlingen van het vmbo, maar ook derdejaars leerlingen, havisten en natuurlijk ouders/verzorgers zijn welkom aan de Voltastraat 33 en/of de Stroom 3(KARgo!). Vooraf aanmelden voor deze avond kan via www.alfa-college.nl.

Een keuze maken voor een vervolgopleiding is niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom zijn er veel studenten aanwezig die kunnen vertellen over hun keuzes en ook een eerlijk verhaal hebben over hun opleiding en over hun ervaringen op school en in de stage. De docenten weten alles over de inhoud van de opleiding, de kans op stage en werk en over doorstroom aan het hbo. Medewerkers van bedrijven en instellingen zijn aanwezig om uitleg te geven over het toekomstige werk waarvoor de studenten worden opgeleid.

Hulp en advies
Wie echt niet weet welke kant hij of zij op wil, kan met een van de loopbaanadviseurs (decanen) spreken. Zij helpen hen stap voor stap van oriëntatie naar keuze en beantwoorden vragen over begeleiding en zorg tijdens de opleiding en de kosten. Wie interesse heeft in Transport en Logistiek en Auto- en Bedrijfsautotechniek kan terecht bij KARgo!, de Stroom 3. Voor alle andere opleidingen is men welkom aan de Voltastraat 33. In een deel van de school is daar al goed te zien welke metamorfose de school op dit moment ondergaat. De grote verbouwing zal eind 2020 zijn afgerond.

Goede informatie en sfeer
Uit de enquête die bezoekers van de Open dag in januari 2019 invulden, blijkt dat zij de Open dag waarderen met een 8. Ze zijn vooral heel positief over de informatie die ze hebben gekregen, de sfeer op school en de mbo-studenten die ze te woord hebben gestaan.