Anton Tobé Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Anton Tobé Ridder in de Orde van Oranje Nassau

DNO medewerker en oud voorzitter Anton Tobé is dinsdagavond 28 november benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Inge Nieuwenhuizen van de Gemeente de Wolden speldde hem namens de Koning het lintje op in de studio van DNO Media.

Tobé ontvangt deze eervolle onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet als vrijwilliger, zowel lokaal, nationaal als internationaal. Burgemeester Inge C.J. Nieuwenhuizen: ‘U bent een bevlogen mens met hart voor jongeren die een grillig pad volgen naar volwassenheid. U bent een aanjager en verbinder. Lokaal, nationaal en internationaal heeft u als vrijwilliger én als mens verschil gemaakt voor heel veel jonge mensen, mensen met een beperking, mensen op de vlucht en inwoners van De Wolden’.

De nieuwe Ridder in de orde van Oranje-Nassau maakte zich meer dan veertig jaar hard voor kinderen in de jeugdzorg, kinderen met een beperking en voor alleenstaande minderjarige asielzoekers. Internationaal legde hij een basis voor het opnieuw verbinden van verbroken banden tussen professionals op het gebied van kinderbescherming in de Balkan regio na de oorlog.

Anton Tobé is al ruim 30 jaar actief bij DNO als oud voorzitter, programmaleider en presenteert hij o.a. Ronduit Zondag en Studio Politiek.