Voorbeschouwing DNO Sport: ook met Pasen volle bak

Voorbeschouwing DNO Sport: ook met Pasen volle bak

De korfballers gaan het veld weer op en de meeste voetbalploegen hebben ook een wedstrijd op het programma staan. Een blik vooruit naar wat er dit weekend te volgen valt in DNO Sport.

Staphorst lijkt in de afgelopen twee weken vaarwel te hebben gezegd tegen de titelkansen. Tegen Berkum zal de ploeg vooral eerherstel willen voor de eerdere nederlaag dit seizoen tegen de tien man van club uit Zwolle. Daarnaast wil het met een goed gevoel de kwartfinale van de districtsbeker aanvangen.

Voor ZZVV kwam de 8-1 overwinning op SCN afgelopen week gelegen, toch zal de club nog niet helemaal weten waar het nu staat doordat de tegenstand van de hekkensluiter vorige week wel heel miniem was. Zaterdag wacht een mooie nieuwe test. Naast attractiepark Slagharen wordt er gespeeld tegen SC Lutten dat evenveel verliespunten heeft als koploper Hoogeveen.

Rouveen pakte afgelopen week drie heel belangrijke punten op bezoek bij Zwolsche Boys. Het heeft rode lantaarn Reaal Dronten op zes punten gezet en kan zaterdag in het thuisduel met concurrent VEVO proberen aan te sluiten bij WZC Wapenveld dat op de veilige elfde plaats staat.

De laatste overwinning van VVAK dateert ook al weer van 2 december. Een thuisoverwinning op Veendam 1894 zou een behoorlijke stunt zijn. Vooral omdat de uitwedstrijd op de Langeleegte met 8-0 werd verloren.

Zeven punten werden er gehaald in de laatste drie wedstrijden door Ruinerwold. Daardoor is handhaving weer een realistischer doel geworden dan het een aantal weken geleden was. Zondag wacht de lastige uitwedstrijd bij nummer drie Heerde. Kan Ruinerwold de ongeslagen status nog wat verlengen?

Zuidwolde blijft wat wisselvallig. Na de knappe winst op Stadskanaal was de wedstrijd tegen Dedemsvaart al na vijf minuten gespeeld. Tegenstander Beilen is een ploeg die nog mee kan doen om het kampioenschap in 2L, als het de inhaalwedstrijden die het nog moet spelen winnend weet af te sluiten. Aan Zuidwolde de taak om er op 1 april voor te zorgen dat Beilen daar niet eens meer over na hoeft te denken.

In 4E heeft Ruinen nog een groot aantal wedstrijden te spelen. Daarom vertekent de stand ietwat. Als Ruinen zondag weet te winnen van koploper Oldeholtpade is het verschil nog maar drie verliespunten en is er misschien wel iets moois mogelijk.

Wacker verloor de afgelopen twee wedstrijden waardoor een toppositie even uit zicht is. Mocht er zondag thuis gewonnen worden van Old Forward dan houdt het wel de aansluiting bij de subtop. In deze klasse kan het tot het einde aan toe wel eens heel spannend worden wie de laatste nacompetitieplaats grijpt.

Als IJhorst de thuiswedstrijd tegen Giethoorn winnend weet af te sluiten, staat het weer op twee punten van koploper Ulu Spor en dan is alles weer mogelijk in 5A. Maar ook de tegenstander zal nog titelaspiraties hebben waardoor er gesproken kan worden van een echte topper aanstaande zondag.

Voor DOS’63 zal niets minder dan een overwinning voldoende zijn komende zondag. Het treft dan namelijk hekkensluiter Willemsoord dat in de hele competitie nog maar één punt veroverde. Onderschatting kan wel eens het grootste struikelblok worden voor de mannen uit Drogteropslagen.

De korfballers hebben de zaal weer verlaten en starten zondag met hun tweede competitiehelft op het veld. Koploper KIOS speelt zondag tegen nummer zes Wez Handich/Dow. Op papier geen al te lastige wedstrijd om mee te beginnen voor de mannen en vrouwen uit Ruinerwold.

Voor ZKC’19 staat er direct een topper op het programma. De nummer twee van de competitie speelt namelijk tegen koploper OKO/Bies en kan bij winst de koppositie overnemen. De belangen zijn dus meteen groot in Zuidwolde.