Meeste ploegen komen de winterstop uit

Meeste ploegen komen de winterstop uit

REGIO – Waar Staphorst afgelopen week al in actie kwam, begint dit weekend ook in de meeste lagere klassen de tweede seizoenshelft. Net als voor de winter blikt DNO Sport voorafgaande aan het sportweekend op deze plaats vast kort vooruit. Wat staat er op het menu?

Zaterdag

In de Hoofdklasse B kwam Staphorst vorige week niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij hekkensluiter Huizen. Ook topploegen Genemuiden en Excelsior’31 lieten punten liggen en dus deed het puntverlies achteraf nog meer pijn. Staphorst, dat het de rest van het seizoen zonder de zwaar geblesseerde doelman René Oosterhof moet stellen, treedt zaterdag aan tegen HZVV uit Hoogeveen. Winst is noodzakelijk om in het spoor van de bovenste ploegen en de top van de tweede periode te blijven.

Voor ZZVV zit de winterstop erop. Na een succesvolle Protos Weeringcampagne zijn de peilen weer gericht op de Derde klasse D. Daarin kenden de Zuidwoldigers voor de winterstop een moeizame periode. De laatste overwinning van de geel-zwarten dateert alweer van 28 oktober, toen SVN’69 met 4-1 werd verslagen. Zaterdag treft de ploeg Hardenberg’85, dat met een iets beter doelsaldo en evenveel punten vijfde staat.

SC Rouveen vervolgt de competitie met een thuiswedstrijd tegen Hatto Heim. De Hattemers staan op de derde plaats in 3C. Voor Rouveen wordt het wel weer eens tijd voor een goed resultaat, want het gat met de veilige tiende plek, het WZC Wapenveld van nieuwe trainer Eddy Zwijnenberg, bedraagt inmiddels zeven punten. Rouveen staat twaalfde en voelt de hete adem van VEVO in de nek.

Vitesse’63 en VVAK hervatten het seizoen pas komend weekend.

Zaterdagavond gaat KIOS op bezoek bij De Waterpoort. In Sneek houdt het bij een overwinning druk op koploper DOS Kampen en runner-up Phoenix. Dan is het voor de Ruinerwoldigers hopen een op misstap die ploegen.

Zondag

In de Tweede klasse L komen zoals bekend Ruinerwold en Zuidwolde uit. Ruinerwold hervat de competitie als nummer dertien, met vijf punten uit tien duels. Zondag treft het VKW, dat de vierde stek in handen heeft. Een lastige uitwedstrijd dus voor het elftal van Henri Spijkerman. Datzelfde geldt voor Zuidwolde. De nummer tien gaat op bezoek bij koploper Valthermond.

De eredivisie werd vorige week hervat met de klassieker tussen Ajax en Feyenoord, in 4E staat dit weekend de streekderby tussen Ruinen en Wacker op de rol. Beide ploegen kunnen de punten in deze ongekend spannende klasse goed gebruiken. Mede door de vele verschillen in gespeelde wedstrijden, is meer dan de helft van de ploegen nog in de race voor het kampioenschap.

Om 14:15 uur gaat ZKC’19 in Buitenpost op bezoek bij Olympia. De Friezen vinden zichzelf terug onder de nacompetitiestreep en zijn dus gebrand op een goed resultaat. ZKC’19 heeft de punten hard nodig om in het spoor van koploper Rodenburg te blijven.

DNO Sport is er zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur. Maandag blikken we tussen 19:00 en 20:00 uur terug op het weekend.