Aftrap Tweede Helft Drenthe Sport Duurzaam: inspiratieavond en tafeldiscussie

Aftrap Tweede Helft Drenthe Sport Duurzaam: inspiratieavond en tafeldiscussie

DRENTHE – Binnenkort wordt het tweede deel van Drenthe Sport Duurzaam afgetrapt: het project om Drentse buitensportverenigingen te helpen verduurzamen. Op woensdagavond 10 oktober a.s. krijgen sportverenigingen, sport- en duurzaamheidsambtenaren en politici de kans om het laatste nieuws te horen. Een mooi moment om stil te staan bij de resultaten tot nu toe en vooruit te kijken naar de tweede helft. Veel verenigingen zijn al begonnen met verduurzaming, maar er is nog veel te doen.

Projectleider Paul van Dijk van Sport Drenthe geeft uitleg over de bereikte resultaten en kijkt onder andere vooruit naar de nieuwe landelijke subsidieregeling per 1 januari 2019. Ook is er aandacht voor de specifieke mogelijkheden in Drenthe. Daarnaast zijn de Natuur- en Milieufederatie Drenthe, de Energiewerkplaats en de Drentse Energie Organisatie aanwezig om verenigingen en belangstellenden te informeren over de vele mogelijkheden tot ondersteuning.

Tafeldiscussie
Naast een informatief deel, is er ook een rondetafelgesprek over het belang van de sport in Drenthe. Hierbij schuiven sportverslaggever Evert ten Napel, sportgedeputeerde Henk Jumelet FC Emmen directeur Ben Haverkort en Roel Seele (voorzitter vv Witteveensche Boys) aan. Het gesprek staat onder leiding van oud-Tweede Kamerlid Tjeerd van Dekken.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Statenfractie van de PvdA in Drenthe, in samenwerking met SportDrenthe. Statenlid Peter Zwiers nam in 2014 het initiatief om Drentse sportverenigingen te helpen met hun verduurzaming.

Aanmelden voor de bijeenkomst (gratis toegang), is mogelijk via de website van SportDrenthe: www.sportdrenthe.nl.