Initiatiefrijk De Wolden draagt ruim 27000 euro bij aan initiatieven

Initiatiefrijk De Wolden draagt ruim 27000 euro bij aan initiatieven

Twee projecten krijgen in de derde ronde van 2023 subsidie vanuit de regeling ‘Initiatiefrijk De Wolden’. Inwoners van De Wolden zitten vol goede ideeën om hun leefomgeving te verbeteren. Vanuit de regeling Initiatiefrijk De Wolden worden in de derde ronde twee mooie projecten gerealiseerd. In totaal ontvangen initiatiefnemers bijna 28.000,- euro.

Met het fonds Initiatiefrijk De Wolden ondersteunt de gemeenteraad van De Wolden projecten van inwoners die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de gemeente. De totale kosten van de projecten bedragen deze ronde ruim € 68.000,-. Dit betekent dat met bijna € 28.000,- subsidie, naast de vrijwillige inzet van de inwoners, sponsoring van bedrijven en subsidies van fondsen, projecten kunnen worden gerealiseerd die anders niet tot stand waren gekomen.

Streekbelang Drogteropslagen, een inwonersinitiatief voor de aanleg van een loopbrug over de Braambergersloot en Stichting Theaterkuil de Falieberg voor het organiseren van een theaterfestival krijgen een subsidie vanuit het fonds.