Goede waardering voor gemeente De Wolden in onderzoek Wmo 2022

Goede waardering voor gemeente De Wolden in onderzoek Wmo 2022

Een ruime meerderheid (82%) van de inwoners van De Wolden die gebruik maken van de Wmo zijn tevreden over de kwaliteit van de ondersteuning die zij krijgen. Dit blijkt uit het cliƫntervaringsonderzoek van de Wmo 2022.

Elk jaar vindt er een cliƫntervaringsonderzoek plaats. De Wolden vindt het belangrijk om de ervaringen van inwoners met ondersteuning vanuit de Wmo regelmatig te monitoren. De ondervraagde inwoners zijn opnieuw tevreden over de Wmo ondersteuning. Doordat de ondersteuning aansluit bij de hulpvraag, kunnen inwoners zich beter redden en ervaren zij een betere kwaliteit van leven. Van de inwoners die hulp ontvangen werden er 929 aangeschreven voor een steekproef, waarop 484 reacties kwamen (52%).

De gemeente helpt vanuit de Wmo inwoners die dat nodig hebben met bijvoorbeeld huishoudelijke ondersteuning, vervoer, dagbesteding en hulpmiddelen. Wethouder zorg, Mark Turksma, is tevreden over de uitkomsten: ā€œHet onderzoek laat zien dat de Wmo dienstverlening door onze klanten goed gewaardeerd wordt. Toch blijven we eraan werken om het verder nog te verbeteren. Zo blijft de bekendheid van de onafhankelijke cliĆ«ntondersteuning nog een punt van aandacht. Het is belangrijk dat de inwoners weten waar ze met hun vragen terecht kunnen.ā€